הידרדרות ראייה לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה

29/04/2016 | 09:32 | מאת: מרדכי

שלום רב, 1. לפני 6 שנים (בגיל 22) עברתי בהצלחה ניתוח לייזר שתיקן את ראייתי בשתי העיניים ל-6/6. בשנה האחרונה אני חש שראייתי בעין שמאל השתבשה ואני רואה מטושטש. בדקתי את העניין, ואכן עין זו איבדה חלק מראייתה ונאמר לי שהיא עומדת על 6/5 עם צילינדר מסוים. יש מרחק מסוים של חצי מטר (למשל ממסך המחשב) שממנו אני מתקשה ממש לראות וצריך להגדיל את הכתב. אני רואה עכור וכאילו עם כתמים שחורים שמפריעים לבהירות ומשגעים אותי. זה גורם לי לרצות לשטוף את העיניים, אך גם זה לא עוזר. תופעה כזו מוכרת? 2. כשניגשתי לבדוק את העניין לפני שבועיים, הרופא שניתח אותי ב-Care אמנם לא ראה אותי, אך האופטומטריסט כן. הוא אמר שהקרנית בסדר גמור ושיש ירידה קלה בראייה, אך לא נהוג לעשות ניתוח לתיקון המצב אם הראייה לא הידרדרה מאוד (2-3 מספרים). מה דעתך על כך? תודה, מרדכי

שלום רב, אני ממליץ לפנות לרופא המנתח ולהתייעץ איתו ולא לבדיקת אופטומטריסט בלבד. בברכה ד"ר אליה לוינגר

מנהלי פורום הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה