prk או לאסיק - צילינדר גבוה וגישות סותרות

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה

04/04/2016 | 14:15 | מאת: איליה

הייתי בשני מכונים שונים, יש לי מספר -3 ובנוסף צילינדר 4 בשני העיניים. בשלוש שנים האחרונות המספר גדל ב-1 בשני העיניים!! כאשר הצילינדר לא השתנה כבר 15 שנה. עובי הקרנית הוא 510. הייתי במכון אחד אשר המליץ חד משמעית אך ורק על ניתוח לאסיק כאשר לגישתו ביצוע prk כרוך בסיכון גדול ולא סביר של הייז/עכירות מאחר והמספר והצילינדר ביחד הם 7 ולכן יש סיכון גדול. מאידך, המכון השני המליץ אר ורק על prk גם הוא בדגש על כך שדווקא בגלל הצילינדר הגבוה והקרנית שאינה עבה במיוחד עדיף להימנע מחיתוך ולא לבצע לאסיק שעלול לגרום נזקים לא פחות חמורים בעתיד. השורה האחרונה היא שאני כיום עם המון חששות לכאן ולכאן וגם קצת לא מבין כיצד דווקא בגלל המספר והצילינדר הגבוה ודווקא בהתבסס עליו מגיעים המכונים למסקנות שונות בנוגע לשיטת הטיפול. האם בנתונים כמו שלי ולנוכח מה שציינתי אולי המסקנה המתבקשת היא ששני הניתוחים לא מומלצים עבורי ועדיף להישאר עם משקפיים?

שלום רב, הנתונים הם חלקיים בלבד ולא שלמים. קשה לי לקבוע לכן איזה ניתוח הוא הממולץ. ההבדל נובע משינויי גישה של הרופאים במכונים השונים. לגבי נחיצות הניתוח ההחלטה היא כבר של המטופל. בברכה, ד"ר אליה לוינגר.

מנהלי פורום הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה