פגיעה בעין כתוצאה מניתוח

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה

18/01/2016 | 09:24 | מאת: ליהיא

לפני כשלושה שבועות עברתי ניתוח להסרת משקפיים בלייזר. הניתוח נעשה כשעין שמאל אמורה לראות לרחוק ועין ימין לקרוב. ישר לאחר הניתוח הרגשתי שמשהו לא תקין בעין שמאל ונכנסתי בחזרה לרופא שאמר שמכיוון שבעין הראשונה (עין ימין) הרגשתי את התהליך. אז בעין שמאל הוא שם יותר טיפות הרדמה. מה שגרם לפצע/צריבה בעין. לקח כמה ימים לייצב את הפילם בתוך העין כי לדבריו שכבת האפיתל התקלפה לגמרה וצריכה להבנות מחדש. בהתחלה חשב שייקח שבוע בערך להתפתח, אבל מסתבר שזה לוקח יותר. לבינתיים שם לי עדשה בעין ימין בכדי שאוכל לראות לרחוק שאוכל לנהוג ולראות טלוויזיה. בעין שמאל אני רואה מטושטש. ובעצם לא יכולה לתפקד עם העין הזו. נמצאת כל כמה ימים אצל הרופא למעקב החלמה של העין. לפני כמה ימים אמר לי שבערך 70% אחוז מהאפיתל נוצר מחדש, אבל זה עוד ייקח זמן. תהליך ההחלמה הוא איטי, אבל לדבריו בסוף זה יסתדר. השאלה עם הזמן הזה הוא סביר, והאם כדאי לי ללכת להיבדק אצל מי שהוא נוסף.

שלום רב, לעתים לאחר שהאפיתל התקלף זמן ההחלמה אורך מספר שבועות/ תודה, ד"ר אליה לוינגר

מנהלי פורום הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה