בעיות 10 שנים לאחק PRK. למי לפנות?

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה

20/10/2015 | 02:26 | מאת: דניאל

שלום עברתי PRK לפני כ 10 שנים ,עין ימין תוקנה ל 6/6 ובעיך שמאל נשאר 1.5 צילינדר המרשם המקורי היה כ 10 דיופתריות בכל עין כולל 3-4 מהם צילינדר (myopia & àstigmatism) לאחר הניתוח נותרתי עם הילות וסטארברסטס גדולים למשך כל חיי בעיין ימין וכפל ראיה וסטארברסטס בעין סמאל. מהטופוגריפיה אובחן שיש לי decentered ablations וגודל העישונים (כ 8.5 ממ" בחושך) מתרחב אל מעבר ל ablation zone וגורם לבעיות אלו. . יכולתי לתפקד עם ראיה זו אבל לאחרונה השתנו מספר דברים: האישונים כמעט ולא מגיבים לאור כמו שצריך , רופה יכול להסתכל לי לתןך העיך ללא הרחבת אישונים. הם כמעט ולא מתכווצים יותר. הפרעות הראיה החמירו בצורה אקספוננציאלית ו אני מתקשה בתפקוד היום יומי. הייתי אצל רופה עיניים שהסתכל בעיניי דרך הנורה ואמר שהעיין בריאה- נאורואופטלמולוגית בדקה את עצב הראיה והרשתית ואמרה שאין פתולוגיה בעין או בעצב הראיה. אני חושב על לפנות לרופא מומחה קרנית אחר עם הטופוגרפיות מלפני 10 שנים אשר מראות decentered ablations and oval shape optical zones האם לדעתך זה מספיק כדי שיקחו אותי ברצינות יש עוד בדיקות עכדאי לבקש? כי עד כה התעלמו מהעובדה ש ה PRK היה יכול לגרום לזה כי אני רואה בסדר את המספרים בטבלת סנלן (אפילו שהכל כפול ואני רואה 2-3 לוחות נוספים מתחת למקורי לכן יוצא בזאת שאין צורך בשום טיפול למרות הממצאים לפי מה שקראתי קיימות שיטות טיפול אבל מה הן ולאן צריך לפנות ? בתודה מראש, דניאל

דניאל שלום, המקרה מאוד ספציפי ואינו מתאים לדיון בפורום. יש להבדק עי מומחה ולהחליט האם ומה ניתן לעשות בכדי לסייע לך בברה, ד"ר אורי מלר.

מנהלי פורום הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה