אי התאמה ללייזר ב'עיניים' והתאמה במכונים אחרים

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה

07/10/2015 | 15:24 | מאת: רזי

שלום, הייתי ב'עיניים' לפני כשלוש שנים, עשיתי בדיקת התאמה ללייזר ולא נמצאתי מתאים מכיוון שיש לי קרניות דקות ומספרים גבוהים, מה שהמליצו לי שם זה ניתוח השתלת עדשה תוך עינית. לפני כחודש נמצאתי מתאים לליזר בשיטת IQ שזה סוג של לאסיק עם חתך במרפאת I Clinic , בשביל להרגיש יותר בטוח הלכתי גם לcare לבדיקה, ושם נמצאתי מתאים דווקא לPRK בלי חתך שזה מה שרציתי מלכתחילה כי אני מתאמן ויש לי אורח חיים פעיל. הם המליצו לי לא לעשות Lasik כי זה עם חתך וזה יותר מסוכן בגלל עובי הקרנית שלי. אלו הנתונים שלי: קרניות בעובי 485 מיקרון -8 פחות או יותר בשתי העיניים עם צילינדר של 1.5 בערך. לאחר הבדיקה בcare (פרופ' אור קייזרמן) נאמר לי שעובי הקרניות שלי לאחר הניתוח יהיה על 315 מיקרון. בנוסף לזה הרופא אמר לי שמצב העיניים שלי תקין לגמרי ואין שום מניעה לעשות את הניתוח. התקשרתי שוב לעיניים לשאול אם משהו התחדש בשלוש השנים האחרונות אבל עדיין לפי מה שרשום בתיק שלי אני עדיין לא מתאים לPRK או ללייזר אלא רק לניתוח השתלת עדשה. קראתי קצת ובדקתי באינטרנט והבנתי שעובי הקרניות שלי לאחר הניתוח עומד בתקן ואין עם זה שום בעיה. אפשר קצת עזרה עם זה? תודה רבה (:

שלום רב, המספרים מאוד גבוהים והקרניות דקות LASIK – לא רק שאינו מומלץ הוא אסור לביצוע בצורה חד משמעית במקרים אלה. ב- PRK זה מאוד מאוד גבולי. להערכתי לא מתאים מכיוון שהסיכון רב מידי בברכה, ד"ר אורי מלר

מנהלי פורום הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה