ורנליס

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה

12/08/2015 | 17:22 | מאת: גליה

שלום, בתי בת 4.5 אובחנה מזה כשלוש חודשים בורנליס, טופלה בטיפות סטרואידיאליות שהוחלפו לפני כחודשיים לטיפות בשם cyclosporin 1% שהינן טיפות על בסיס כימותרפי. שאלתי היא האם ילדה כ"כ קטנה אמורה לקבל כזה טיפול בגלל בעיה אלרגית?? והאם אין חלופה ידידותית יותר למחלה הזו?

ערב טוב, באופן עקרוני מחלת ורנליס היא מחלה כרונית שיכולה להימשך הרבה שנים. טיפול בסטרואידים לתקופה ארוכה עלול לגרום לתופעות לוואי. טיפול עם ציקלוספורין הינו טיפול יעיל במקרים קשים ותופעות הלוואי מינימליות. בברכה ד"ר פאדל מרזוק

מנהלי פורום הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה