ניתוח ללא wavefront

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה

27/11/2014 | 14:34 | מאת: ירין

שלום, לאחרונה הלכתי לשתי בדיקות התאמה לניתוח לייזר. במקום אחד האבחנה הייתה שאני מתאים לניתוח PRK (עם wavefront) בלבד, לעומת המקום השני שבו האבחנה הייתה שאני מתאים גם לניתוח PRK וגם לניתוח IntraLasik אך ללא wavefront. שאלתי היא האם wavefront מומלץ לכל המטופלים (כפי שאמרו לי בבדיקה הראשונה שעשיתי) או שזה אינדיבידואלי ורק רוצים להוציא ממני יותר כסף? תודה מראש, ירין.

ירין שלום רב קשה להשיב ללא בדיקה. באופן כללי טכנולוגית הwavefront כוללת ליטוש הכולל בתוכו מידע על נתונים נוספים חוץ מהמספר הקיים וכך עשוי לשפר את דיוק הטיפול אך הדבר כרום בהוצאה כספית גבוהה יותר בשל השימוש בתוכנה. בחלק מהמקרים הדבר הזה חיוני ובחלק פחות – הכל תלוי בממצאי הבדיקה. אני לא יודע אצל מי נבדקת אבל ככלל, המטרה היא לא להוציא כסף. המטרה כפי שאני רואה אותה היא טיפול אינדיבידואלי והשגת תוצאות ראיה טובות. בהצלחה

מנהלי פורום הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה