ניתוח לייזר לאחר סגירת חור ברשתית

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה

12/10/2014 | 15:14 | מאת: בן

אני בן 29 ואני צריך חוות דעת ניטרלית שהיא לא שייכת למכוני הלייזר. בצעתי בדיקת התאמה ב 2 מכונים שונים ואני מתאים ל inter lasik ול z-lasik. לפני כ 13 שנה היה לי חור ברשתית העין, עברתי טיפול לייזר ומאז אני נמצא במעקב. יש לי שאלות לגבי זה: 1) האם זה בסדר שעוברים ניתוח לייזר להסרת משקפיים במקרה כזה? 2) אם לאחר ניתוח יהיה לי שוב חור/קרע ברשתית, האם תהיה אפשרות לבצע טיפול לסגירת החור בלי בעיה? 3) נכון להיום אני מרכיב עדשות מגע רכות עם קמירות של 8.6, אם לאחר הניתוח הראיה שלי תדרדר ואני אהיה זקוק למשקפיים, האם תהיה לי אפשרות להרכיב עדשות מגע עם קמירות שהיא יותר גדולה למשל 8.9?

בן שלום רב, ראשית עלי לציין שאני מבצע ניתוחים להסרת משקפיים ולכן אני לא אולי מספיק "נטראלי". אבל, אין מניעה מלבצע את הניתוח מאחר ועברת טיפול לחור ברשתית עם לייזר. אפשר לשקול חוות דעת של מומחה רשתית לדבר. כמו כן במידה ויופיע חור חדש אין שום קושי לבצע טיפול ליזר במטופל לאחר ניתוח הסרת משקפיים. שנית לאחר ניתוח הסרת משקפיים יש צורך להתאים עדשות המתאימות בצורתן לקרנית לאחר ניתוח והדבר מתבצע על ידי אופטומיטריסט ולא ניתן לקנות אותן "סתם" בבית מרקחת. בברכה, ד"ר אורי מלר

מנהלי פורום הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה