קרטוקונוס וניתוח עיניים

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה

18/09/2014 | 17:21 | מאת: אהרון

שלום עברתי בדיקת התאמה באחד המכונים ונמצאתי מתאים לניתוח PRK. אמי שעברה איתי בדיקת התאמה נמצאה חולה בקרטוקונוס בעין ימין שלא הייתה מודעת לו . במהלך הבדיקה נאמר לי שיש לי קרנית דקה יחסית 490 מיקרון בעין ימין וא-סימטריה קלה שלא פוסלת אותי מניתוח . אבל בגלל הסיפור של אמי העניין מטריד אותי . האם אני נמצא בסיכון מוגבר בגלל הקרטוקנוס של אמי ? והאם כדאי לבצע טיפול קרוס לינקינג מניעתי ? תודה

שלום רב, טיפול קרוס מניעתי עדיין לא נכנס כסטנדרט טיפולי. להערכתי הסיכון לפתח קרטוקונוס לאחר הניתוח זהה לסיכון גם ללא קשר לסיפור המשפחתי. במידה והמספר אינו גבוה ונמצאת מתאים אני לא סבור שהניתוח עצמו יעלה את הסיכון. בברכה, ד"ר אורי מלר.

23/09/2014 | 23:31 | מאת: אהרון

תודה על תשובתך. אבקש רק להבין לצורך הבהרה, מה פירוש שטיפול קרוס מניעתי לא נכנס כסטנדרט טיפולי - האם לא מומלץ כלל לעשותו? ומאילו סיבות? (כי נאמר לי באחד המכונים שישנה אפשרות כזו וכדאי לעשות זאת ליתר ביטחון)

מנהלי פורום הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה