טשטוש בראיה מול מחשב כחודש לאחר PRK

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה

07/05/2014 | 00:42 | מאת: מאיה

שלום, לפני כחודש עברתי ניתוח להסרת משקפיים בשיטת ה-PRK עם שימוש בטכנולוגיית ה-Wavefront. במסגרת עבודתי טרם הניתוח השתמשתי במחשב במשך שעות רבות ביום(עד כ-12 שעות ביממה) ללא כל בעיות של טשטוש או יובש. כיום, לאחר הניתוח, אינני מסוגלת לשבת מול המחשב או הטלוויזיה יותר ממספר שעות בודדות ביום(נע בין שעתיים ל-6 שעות) כיוון שהראייה הופכת למטושטשת, גם לאחר הפסקה של כחצי שעה ולחלוח של העין, זאת על אף שאינני סובלת מיובש כלל. לעיתים, בעיקר בשעות הערב, אני חשה קושי קל מאוד בקריאת הודעות מהטלפון. המספרים במשקפיים אותם הרכבתי טרם הניתוח: R: -2.25 -0.25*103 L: -2.50 -0.25*84 המספרים בהם נותחו העיניים: R: -2.50 -0.25*95 L: -2.75 -0.25*85 המספרים כחודש לאחר הניתוח: R: +0.50 -0.50*172 L: +1.00 -0.50*180 בבדיקה לאחר הניתוח נמסר לי כי תהליך הריפוי של הקרנית הינו תקין. מה יכולה להיות הסיבה לטשטוש לאחר עבודה מול המחשב? כיצד זה אפשרי כי הצלינדר, לא רק שאינו תוקן בניתוח, אלא גדל? יש עוד סיכוי כי המספרים יתאזנו או שמה יהיה עלי להמשיך להרכיב משקפיים או לחילופין לעבור ניתוח נוסף והאם הליך כזה מומלץ? בתודה מראש, מאיה

שלום רב, צר לי לשמוע על הקושי שאת חווה אך צריך לזכור שעדיין מדובר בחודש לאחר הניתוח. נראה לי שמדובר ביובש בעיניים בעיקר. ממליץ על המשך טיפול בתחליפי דמעות, הפסקות בעבודה מול מחשב והמשך מעקב הרופא המטפל. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

מנהלי פורום הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה