נקודה לבנה במרכז העין לאחר ניתוי z-lasik

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה

20/04/2014 | 19:37 | מאת: מור

שלום רב, עברתי ניתוח להסרת משקפיים בלייזר לפני 6 שבועות בשיטת z-lasik. כבר לאחר הניתוח, חוויתי הרגשה של מן לכלוך בעין שחוסם את שדה הראיה וגורם לטשטוש בראיה לעומת זאת בעין שמאל אני רואה 6:6. לאחר הניתוח, השתמשתי בטיפול תרופתי של טיפות סטרואידים (sterodex) ואנטיביוטיקה (ciloxan) למשך חודש ימים ודמעות מלאכותיות סיסטיין (לעיתים קרובות). לאחר כשבועים משלא ראיתי שינוי במצב בעין ימין, הבחנתי שישנה מן נקודה לבנה מרכז עין ימין שככל הנראה היא זו גרמה לי לטשטוש בראיה. חזרתי לרופא המנתח שזיהה שישנו מן פצע חיצוני במרכז העין וביצע שיוף של האזור והורכבה לי עדשה טיפולית וכמו כן, הונחתי להמשיך ולהשתמש בטיפות הסטרואידים והאנטיביוטיקה פעמיים ביום. כבר מיום למחרת, הרגשתי שיפור משמעותי בתפקוד בעין ימין ולאחר שבוע הגעתי לבדיקה לביקורת ולהסרת העדשה ונמצא כי ראייתי בעין ימין היא 6:6 בשתי העיניים. במשך כשבועיים מלאחר השיוף של אותו הפצע הייתי ממש מרוצה מהתוצאות ומראייתי בשתי העיניים ולא הבחנתי באותה הנקודה כלל והטיפול התרופתי הומשך. אתמול, כשבועיים וחצי לאחר טיפול השיוף, לפתע נראה שהבעיה חזרה ובמשך כל היום הרגשתי שוב תחושה של לכלוך בעין אשר פוגם באיכות הראיה ממש כמו בפעם הקודמת וכשאני מסתכל, הבחנתי שוב באותה הנקודה הלבנה במרכז העין בדיוק באותו גודל ובאותו מיקום. האם בעיה זו מוכרת לאחר ניתוח בשיטה זו? האם אחד מסוגי הטיפות שצויינו לעיל, יכול לגרום לזיהום שבא לידי ביטוי במראה של כתם/פצע חיצוני במרכז בעין? אני ממש ממש מודאג מכך שאותו הפצע הופיע מחדש בדיוק באותו המיקום ומכך שזה עלול להחמיר. אשמח לקבל תשובות בהקדם. תודה וחג שמח, מור

מור שלום, קשה לי להעריך מדוע יש נקודה לבנה בקרנית לאחר הניתוח יש צורך בבדיקת עיניים. בכל מקרה ממליץ לשוב בהקדם לרופא המטפל. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

מנהלי פורום הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה