תרופה חדשה לסרטן השחלות

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

27/01/2016 | 12:34 | מאת: ליאת

שלום אמי בת 71 עם סרטן השחלות, לאחר כריתת רחם ושחלות, טופלה בקרבופלטין, תוך כדי טיפול הסמנים התחילו לעלות שוב, אמרו שהסרטן עמיד לפלטינום. מה שהציעו לה זה טיפול בדוקסיל והיא כרגע לא מעוניינת, התחילה לפני כ3 חודשים לקחת טמוקסיפן, והיה נראה שזה עובד, הסמן CA-125 ירד מ3500 ל1300 אך בבדיקת הדם האחרונה הייתה שוב עליה של הסמן ל 1900 בעקבות כך אנו מחפשים חלופות שיכולות להתאים לה במצבה. האם התרופה החדשה לסרטן השחלה שנכנסה לסל ב2016 (לינפרזה)יכולה להתאים למצב כזה? האם התרופה אושרה רק לנשאיות BRCA , או גם לכאלו שאינן? תודה רבה

לינפרזה אושרה רק לנשאיות במידה ולא קיבלה ניתן לשקול תרופה ביולוגית אווסטין

04/02/2016 | 16:11 | מאת: ליאת

האם התרופה הזו (לינפרזה) יכולה להועיל גם לכאלו שאינן נשאיות או שזה מועיל אך ורק לנשאיות? תודה רבה.

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית