פוליפ ברחם+טיפול בטמוקסיפן

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

25/11/2015 | 07:43 | מאת: אהרונה

אני בת 54,לפני כשנה עברתי כריתת שחלות חצוצרות. (לאחר כימוטרפיה/הקרנות/סרטן השד),מטופלת בטמוקסיפן, בבדיקה גניקולוגית+ U.S- נמצא עיבוי רירית הרחם ופוליפ ברחם,לא היו דימומים.הומלץ על היסטרוסקופיה השאלה: אם אני מפתחת תגובה כזו לטמוקסיפן,האם האם נכון/מומלץ,להחליף את התרופוה?/לעבור ניתוח להסרת הרחם ,מהן האפשרויות הטיפוליות האחרות?תודה

חשד לפוליפ בעקבות טיפול בטמוקסיפן היא תופעה נפוצה במידה ואין דימומים אף אין חובה לבצע היסטרוסקופיה ואם מדובר בחשד לפוליפ קטן ניתן לעקוב לא מומלץ לשנות את הטיפול בטמוקסיפן וכריתת רחם מבצעים רק במידה ובעקבות דימום או היסטרוסקופיה מגלים גידול ברחם

28/11/2015 | 23:30 | מאת: אהרונה

תודה רבה, למה הכוונה מעקב ,תדירות, אולטראסאונד,שכחתי לציין כי עובי הרירית 2.4 ס"מ ויש חשד לפוליפ

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית