מבקשת יעוץ

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

04/09/2015 | 11:48 | מאת: אירה

שלום דר' היקר, כתבתי כאן בעבר ותודה על תגובתך. מבקשת יעוץ נוסף. בת 32 אחרי 2 ניתוחים קיסריים. האחרון לפני שנה וחצי. ברקע שחלות פוליציסטיות ומחזור והיה מאוד לא סדיר כמו פעם ב4 חודשים. אחרי קיסרי האחרון המחזור די הסתדר פעם בחודש. בחודש אוגוסט הוא הקדים והתקבל ב14.08. במהלך 3 ימים היה דימום רגיל ולאחר מכן במשך שבועיים וחצי הפרשות דמיות המלוות בכאבי בטן תחתונה וגב תחתון די חזקים. אתמול הדימום התחזק ויותר דומה למחזור. כמו שזה נראה שהוא שוב הקדים והתקבל לאחר 16 יום מהמחזור האחרון, אך לא מאסיבי כמו תמיד. בוצע בדיקת אולטראסאונד: שתי השחלות פוליציסטיות עם זקיקים רבים קטנים. רירית הרחם בעובי 6 ממ מעט היפראקוגנית עם מרקם שרירני. בוצע בדיקת פיפל תקינה. אולטראסאונד כליוץ ודרכי השתן תקינה חוץ מציסטות פשוטות בכליה ימנית ומוקדים אקוגנים בקוטר 0.3 מתאימים לאבנים. ממתינה לתוצאות בדיקת פאפ. בנוסף סובלת משיעור יתר בכל הגוף עור שומני ואקנה. עודף משקל. לטענת הרופא מדובר בשיבוש הורמונלי. ביום ראשון אגש לבצע בדיקת דם לפרופיל הורמונלי. אשמח לדעתך, האם יש צורך בהיסטרוסקופיה? האם חלילה מדובר במשהו רע? האם שיבוש הורמונלי יכול לגרום לכאבי בטן גב ודימומים? תודה רבה ממש לחוצה.

מאחר ובאולטרסאונד הרירית תקינה ופיפל תקין אז אין צורך בהיסטרוסקופיה, רק השלמת ברור הורמונלי ושקילת טיפול בהתאם

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית