שאלה

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

31/08/2015 | 16:15 | מאת: יעלה

שלום, בת 60, לאחרונה בבדיקת דופלר אגן "שחלה ימין מוגדלת לגילה עם הסתיידויות על פני שתי השחלות. מומלץ מעקב סונוגרפי ומרקרים." (שחלה ימין בגודל 20x21 מ"מ, שחלה שמאל בגודל 13x19 מ"מ). עקב כך ביצעתי בדיקת דם מרקרים ונמצא: סמן CA-19.9 ערך 41.5 U/ml סמן CEA ערך 2.2 ng/ml סמן CA-125 ערך 13.6 U/ml סמן CA-15.3 ערך 22.2 U/ml הבנתי שהערך של CA-19.9 הינו גבוה מהנורמה. שאלותיי: 1. מה המשמעות של התוצאות? עד כמה זה חמור? 2. איזו בדיקה או בדיקות כדאי לבצע על מנת להמשיך את הבירור? 3. האם יש צורך להחליף את התור הרגיל (שהוא רחוק יחסית) בתור דחוף? בתודה ובברכה, יעלה

ערך מעט גבוה לא נשמע חמור בשלב ראשון מומלץ לחזור על הבדיקה בעוד מס שבועות ורק אם ממשיך לעלות זה דורש ברור נוסף לרב CT

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית