רחם שרירני

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

20/05/2015 | 23:18 | מאת: שני המודאגת

שלום, אני בת 47, יש לי רחם שרירני, מיומות תת סירוזיות, עשיתי בדיקת דופלר אגן לפני 3 חודשים: גודל גוף הרחם עצמו 67x35מ"מ , הבדיקה היום מראה גודל הרחם (מ"מ)130 , הבנתי שהרחם גדל ב 6 ס"מ במשך 3 חודשית, האם יש חשד לממאירות? תודה רבה

מיומות ברחם הן ממצא מאד נפוץ ולעומת זאת ממאירות במיומות הן נדירות אבל אין בידנו כלים טובים לדעת מתי אומנם יש ממאירות. גם לא הוכח שגדילה מהירה של הרחם מרמזת על חשד לממאירות ולמעשה רק בניתוח ובבדיקה פתולוגית ניתן לזהות בודאות ממאירות בדרך כלל ההתויה לניתוח היא דימומים וכאבים ולא חשד לממאירות

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית