קו ראשון בטיפול סרטן השחלות מתקדם

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

29/01/2015 | 12:48 | מאת: ליבי

דוקטור אלון שלום רב, תודה רבה על התשובה שלך לגבי התרופה Olaparib ובכלל על השקעה שלך והעזרה שהפורום נותן. יש לי מספר שאלות נוספות ומאוד חשובות לי. מאוד אודה לך אם תוכל לענות: במידה ומדובר בנשאית 2BRCA, 1) מה דעתך עדיף לשלב עם הכימותרפיה (Carboplatin +Taxol) בקו ראשון של טיפול בסרטן השחלות– Avastin או Olaparib. ואם אפשר להסביר – למה? 2) אם בקו הראשון של הטיפול בסרטן השחלות אחרי הניתוח מוסיפים לכימותרפייה Avastin כי הוא מאושר כרגע, האם ניתן לשלב את Olaparib עם Avastin או להחליף את Avastin ב- Olaparib בשלב כלשהו לכשיאושר Olaparib (במידה וזה יקרה בהקדם)? 3) איזה טיפול אחזקה עדיף – ב- Avastin או ב—Olaparib אחרי הקו הראשון של הטיפול? 4) איזה טיפול לדעתך קשה יותר מבחינת תופעות הלווי – ב-Avastin או ב-Olaparib? 5) והכי חשוב – איזה טיפול בסרטן שחלות מתקדם יכול להיות לדעתך הכי יעיל בקו ראשון? שוב תודה רבה וכל טוב, ליבי

כל השאלות שלך מאד רלונטיות וחשובות אבל על מנת לענות דרושים מחקרים שישוו בין כל טיפול וטיפול ולמיטב ידיעתי עד כה לא פורסמו מחקרים שעונים ספציפית על שאלותייך כרגע בהעדר מחקר פעיל וללא אישור נראה לי הגיוני לקבל את הטיפול הסטנדרטי המאושר של כמוטרפיה + אווסטין לשנה ובסיום טיפול זה לשקול מקומו של OLAPARIB כטיפול אחזקתי או אם חס וחלילה תהיה הישנות של המחלה וכמובן צריך להמשיך ולעקוב אחר הפרסומים שאולי יתנו מענה לחלק מהשאלות שהעלית

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית