דיכוי שחלות

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

26/01/2015 | 13:23 | מאת: vasko

שלום רב, אשתי בת 41.5 חלתה לפני 5 שנים (כריתה דו"צ) מטופלת בטמוקסיפן . סיפור משפחתי רציני ללא ממצאים גנטים כלשהם מאז תחילת המחלה אני נחשף לשני אסכולות מאד מנוגדות בין אונקולוגים ל גינקולוגים. האונקולוגים ומומחה הגנטיקה (לא אזכיר שם) נגד דיכוי שחלות\הוצאת שחלות. לעומת זאת הגניקולוגים מאד בעד ואף לוחצים שרמת האסטרוגן תשאר נמוכה . לאחרונה נתקלתי באתר של ד"ר לאודר בתוכן הבא : הפסקת פעולת השחלות בנשים צעירות עם סרטן שד מוקדם (מכנס מסקנות ממחקר ה SOFT. במחקר בדקו מעל 3000 נשים לאחר סרטן שד מוקדם. הנשים קבלו: 1. טיפול בטמוקסיפן ל 5 שנים. 2.דיכוי שחלתי +טמוקסיפן 3. דיכוי שחלתי + ארומזין (אקסמסתן). בין קבוצה 1 ל 2 לא היה הבדל משמעותי בתוצאות הטיפול. לגבי קבוצה 3 – היה יתרון קל להפסקת פעולת השחלות+ארומזין לעומת הקבוצות האחרות. האם עלי להבין מכך כי האונקולגים "צודקים"? אנא ענו מנקודת מבטכם עם הסבר ואל "תשלח" להתייעץ עם האונקולוג\גניקולוג חשוב לי לשמוע דעות נוספות תודה ואסקו

למרות שביקשת לא להפנות לאחרים חשוב להבהיר שנושא של כריתת שחלות בהתויה של דיכוי שחלתי כטיפול לסרטן השד הוא באחריותם של האונקולוגים ולא הגניקולוגים לכן אנא הנה שאלתך לאונקולוגים העוסקים בטיפול בסרטן השד

28/01/2015 | 18:25 | מאת: vasko

ד"ר אם זאת היתה מטופלת שלך , מה אתה היית מציע ?

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית