ממצאי בדיקת קוניזציה

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

22/10/2014 | 10:45 | מאת: מ.ג.

שלום שוב, לאחר בדיקה היסטופתולוגית, נמצא שיש לאשתי, בת 32 חשש ל-CIN3, הבדיקה אכן אישרה את זה והיא נשלחה לעשות קוניזציה... בבדיקה הזו, שממנה נלקחו שתי דגימות, התקבלו התשובות הבאות: דגימה ראשונה - ממצא מיקרוסקופי הדגימה התקבלה בפורמלין במיכל המסומן בשם הנבדקת ומסומן בנוסף 1. היא כוללת קטע 1.7 ס"מ. התכשיר מסומן בתפר בשעה 12:00 . שולי הכריתה *1.4* מצואר רחם במימדים 0.7 סומנו בדיו שחור. בחתכים, נצפה איזור המעבר ללא שינויים ראויים לציון. כל הדגימה נלקחה לבדיקה היסטולוגית כדגימות עוקבות בכיוון השעון ששוקעו ב 12- בלוקים של פרפין ממצא מיקרוסקופי Cervix conization: עם מעורבות High grade squamous intraepithelial lesion (CIN 3) קטע צואר הרחם עם של השוליים הכירורגיים האנדוצרביקלים. דגימה 2: הדגימה התקבלה בפורמלין במיכל המסומן בשם הנבדקת ומסומן בנוסף 2. היא כוללת 7 פרורי רקמה. הדגימה נלקחה לבדיקה היסטולוגית בשלמותה ושוקעה בבלוק פרפין יחיד. Cervix, biopsy: עם מעורבות של High grade squmous intraepithslial lesion (CIN 3) קטע צואר הרחם עם השוליים הכירורגיים הבנתי מהתשובות כאן שמשהו לא תקין.. אשמח לדעת תשובה מפורטת לגבי התשובה, ומה עושים הלאה ?

לקוניזציה 2 מטרות האחת אבחנתית לודא שאין מדובר בסרטן ואומנם התוצאה היא טובה ומדובר רק במצב טרום סרטני מטרה שניה לכרות את הרקמה הטרום סרטנית- התוצאה מראה שוליים חיוביים זאת אומרת שיש חשש שחלק מרקמה זו עדיין קיים בצוואר הרחם במצב נתון זה קיימות מספר גישות בין מעקב בלבד לבין ניתוח חוזר

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית