טיפול משלים DCIS

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

14/10/2014 | 19:48 | מאת: אלי

שלום, אני בת 29 ולאחרונה עברתי כריתת שד ימין (בעקבות DCIS נרחב) וכן כריתת שד שמאל (כריתה מניעתית, השד ללא שום ממצאים). תוצאות הביופסיה של השד אישרו את הממצא בשד ימין (DCIS HIGH GRADE). לא נושאת גנים BRCA 1,2. בוצע שחזור השדיים על ידי מותחנים במהלך הניתוח כמו כן, נבחנה בלוטת הזקיף בשד ימין – ללא ממצאים. לאור הממצאים מבינה כי לא ידרש טיפול כימותרפי. לאחר סיכום התהליך הופניתי להתיעצות עם אונקולוג. מספר שאלות: 1) האם ידרש טיפול משלים כלשהוא (הורמנלי וכו') לאחר הניתוח ובאיזה מצבים? 2) בכוונתי להיכנס להריון, האם הנ"ל ישפיע ואם כן, מתי יהיה ניתן להיכנס להריון? תודה

פורום זה דן בנושאים הקשורים בסרטן רחם ושחלות פני לפורום המתאים

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית