אבחון סרטן הרחם

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

16/09/2014 | 17:58 | מאת: דוד

שלום רב , לאחר סיטי שבוצע לאימי נמצא גידול בגודל 4.5 ס"מ מעל למעי הדק, ובלוטות לימפה מוגדלות באזור בטן תחתונה , . לאחר ביופסיה של הבלוטות ,התקבלו התוצאות הבאות : "יש לשקול שמדובר ב : SEROUS PAPILLARY CARCINOMA,ENDOMETRIOID TYPE 3CORES RECEIVED MOSTLY INVOLVED BY CARCINOMA ,STRONGLY POSITIVE FOR CK7 ,AND NEGATIVE FOR CD10,CDX2,CK20 דווח לנו שהגידול ממאיר שמקורו ברחם , האם לפי הממצאים מדובר בגידול מתקדם ? האם ניתו להסיק שזה נושא גרורות , מה הדרכים לטיפול ואיפה הכי מתאים לטפל?

לפי תאורך סביר ביותר שמדובר בגידול ממקור הרחם ששלח גרורות לחלל הבטן השלב הראשון במקרה זה להעריך באמצעות בדיקות הדמיה כ CT ובדיקה גניקולוגית באם במצב ניתן להסרה באמצעות ניתוח ואז לאחר מכן טיפול בכמוטרפיה במידה ניתוח לא אפשרי כעת מומלץ להתחיל כמוטרפיה ולשקול ניתוח לאחר מספר חודשים ברור המצב ובחירת הגישה הטיפולית אלו יכולים להתבצע בכל בית חולים ביחידה לגניקולוגיה אונקולוגית

17/09/2014 | 20:37 | מאת: דוד

האם ניתן לדעת באיזה שלב זה נמצא לפי הממצאים ? והאם בשלב זה הזמן הוא דבר קריטי ? כי התהליכים מתבצעים ממש לאט

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית