סרטן הרחם שלב 2

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

14/09/2014 | 23:56 | מאת: גל

אימי (בת 67) מיועדת לעבור ניתוח כריתת רחם חצוצרות ושחלות,לאחר חשד לסרטן רירית הרחם מסוג 2.היא אינה סובלת ממשקל עודף,לא מעשנת ואינה סכרתית. מצבה הגופני לאחר כל הבדיקות מעיד על מדדים מצויינים (בדיקות כימיות,CT וכיוב'). התסמין היחד שבגינו פנתה היה דימום קצר וחד פעמי. בבדיקות התגלתה רירית מוגדלת 6.7 מ"מ.וכן ביופסיה שמעידה על סרטן, אך אין גושים או שרירנים. רציתי לדעת האם ביופסיה מעידה על סרטן ודאי והאם טיפול הורמונאלי של פרוגסטרון יכול להועיל . נמסר לה כי היא מיועדת לאחר הניתוח לעבור כימו ואולי הקרנות.האם ניתן להימנע מניתוח ולהסתפק בכימו או הקרנות.

ביופסיה שאומרת שיש סרטן היא ודאית ואין מנוס מכריתת רחם אומנם יש מצבים שבהם טיפול תרופתי בפרוגסטרון אול לחילופין קרינה וכמוטרפיה במקום ניתוח יכולים לבוא בחשבון אבל במקרה של אימך כפי שתארת הטיפול הטוב ביותר עם סיכויי הצלחה מצוינים הוא ניתוח שאיננו ניתוח גדול במיוחד ולרב לא כרוך בסיכונים או סיבוכים גם לפי תאורך יש סיכוי בלתי מבוטל שאימך לא תזדקק לטיפול כמוטרפי או קרינה לאחר הניתוח

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית