דימום לאחר יחסי מין

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

31/08/2014 | 21:45 | מאת: אני

שלום רב דוקטור, אני בת 36, אחרי קוניזציה בשנת 2010- לאחר שגילו לי cin 2-3. לאחר הקוניזציה "שוליים חופשיים", ומאז 4 בדיקות פאפ תקינות, האחרונה בחודש מרץ 2014. לפני מס' ימים היה לי דימום לאחר קיום יחסי מין, אציין כי במהלך היחסים הנרתיק היה יבש מאוד והיחסים היו קצת אגרסיביים (ייתכן כי נפצעתי?), יחד עם זאת לא הייתי רגועה מחשש שזה סימן לכך שחזר לי שוב נגיף הפפילומה. היום בביקור אצל רופא נשים בדיקת קולפוסקופיה לצוואר הרחם הייתה תקינה, הרופא אמר שהצוואר תקין לחלוטין ונקי מממצאים קולפוסקופיים לדבריו. יחד עם זאת לקח דגימה מהתעלה של צוואר הרחם, וזה הדאיג אותי מאוד. האם ייתכן שזה חזר והפעם זה ממוקם במקום אחר? אם הצוואר עצמו נקי בצד החיצוני למה לוקחים משטח מהתעלה? אני בלחץ היסטרי כיוון שאני בעיצומם של טיפולי פוריות. בבקשה ענה לי בדחיפות. תודה רבה.

בגלל הדימום שהיה הרופא רצה לדעת בודאות טובה יותר שבנוסף לצוואר שנראה תקין שגם בתעלת הצוואר שלא ניתן לראותה הכל תקין לא נראה לי שיש מקום לדאגה אבל אין ברירה אלא להמתין בסבלנות לתוצאה

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית