מעקב לאחר BEP

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

26/08/2014 | 23:00 | מאת: יולי

שלום, אני בת 26, אובחנתי בחודש מאי בjerm cell tumor של השחלה בשלב 1. עברתי כריתת שחלה וכריתה של הגידול וכעת אני לקראת סיום של טיפולי BEP. ס"כ 3 סבבים, כל סבב 21 יום. יש לי מספר שאלות: - ברצוני לדעת מה הפרוטוקול הנהוג למעקב לאחר טיפול זה? הרופא שלי טוען שמספיק לבצע מעקב אחרי מרקר AFP וכי אין צורך בבדיקת מרקרים אחרים ואין צורך בCT. האם הסתמכות על מרקרים ללא CT אינה מהווה סיכון? -האם יש בדיקות נוספות שנהוג לבצע לאחר הטיפול כדי לוודא שאין תופעות לוואי לטווח הרחוק? - כמה זמן בערך אורכת ההתאוששות מהטיפול והאם יש תכשירים/תוספי תזונה שמומלץ ליטול כדי להקל/להאיץ את התהליך? תודה

27/08/2014 | 10:15 | מאת: יולי

מדובר בגידול מסוג yolk sac tumor

במידה וחלבון עוברי היה גבוה בטרם ניתוח אז בהחלט זהו כלי המעקב העיקרי לא כתבת אבל אני מניח שבניתוח התגלה גידול בשלב 1 ואז אומנם לא צריך CT למעקב, ניתן להסתפק בבדיקת רופא + אולטרסאונד ההתאוששות די מהירה ואם אין תופעות לוואי ניתן לחזור לחיים וכלכלה רגילה לגבי תוספי מזון ניתן להתיעץ עם דיאטנית

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית