טיפול פוריות

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

24/07/2014 | 18:53 | מאת: חוששת

דר' בן-אריה שלום רב! אני כבת 40 ותמיד הסתייגתי מההורמונים. רקע: בריאה, איני מעשנת, ילד כבן 8 מהריון ספונטני . התחלתי טיפול הורמונאלי לראשונה בחששות כבדים...לנסות להרות בפעם השניה. התהליך התחיל באופן צפוי ותקין, וההמשך היה לא ממש עפ"י הציפיות... אני בחרדות כבדים מההורמונים, ולכן הובהר לי כי כנראה זה משפיע על מהלך הטיפול. הפסקתי את הטיפול במיידי ביום השמיני !!! 5 זריקות של גונאל במינון 150 I.U חמישה ימים. הרופא הורה להעלות המינון ל- 225 מק"ג גונאל + צטרוטייד 0.25 מ"ג ביום השישי. ביום השביעי מונופור מינון 225 + צטרוטייד 0.25 מ"ג ביום השמיני מונופור מינון 225 + צטרוטייד 0.25 מ"ג סה"כ כ- 8 ימים הזרקות ו- 11 זריקות. אין רקע של סרטן שד במשפחה. אני לא ישנה בלילות מרב פחד וחששות, וכל הזמן חוששת שסיכנתי את עצמי לשווא. האם אזדקק להיות במעקב תמידי בגלל ההזרקות הללו? להיות בחששות? כמובן שרופאי הפריון מכחישים כי ההורמונים הללו מזיקים.... זו הפעם הראשונה .... אני חרדה וחוששת ואיני ישנה בלילות .... אני מתנצלת על "החפירות" הרבות, אודה לך מאוד על התייחסותך בכנות לשאלותיי. תודה רבה גדולה והערכה רבה!

אין שום הוכחות שהטיפולים אותם את מקבלת מעלים סיכון לסרטן כלשהו בהצלחה

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית