סרטן שחלות

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

28/05/2006 | 10:44 | מאת: סיגל

שלום רב, לאחותי, בת 34 , (רווקה ללא ילדים), גילו סרטן שחלות מפושט (שלב 3) ! לדברי הרופאים מדובר בסרטן נדיר של נשים מבוגרות יותר ושמו seros papillary . כרגע נמצאת בטיפול כימותראפי שלישי של טקסול וקרבופלטין, ע"מ להקטין הגידולים וכדי להגיע לבסוף לניתוח להוצאת השחלות. שאלתי היא, מהם סיכויי החלמה מלאה ממצב זה ? והאם ניתן להשאיר את הרחם, במחשבה על תרומת ביצית בעתיד והריון אפשרי.... אגב, באולטרסאונד שנעשה לאחר הטיפול הראשון (בשל בעיית עצירות שנמשכת עד היום), אובחן כי שני הגידולים על השחלות ירדו בכחצי מהגודל שהיה כשאובחנה המחלה וכן נראה ע"י מישוש כי הגושים שהיו בשאר חלקי הגוף קטנו (זאת כמובן לאחר טיפול שני) האם ניתן להבין מכך שהטיפול עוזר והאם מכשור זה אמין ? או שיש לחכות לתוצאות ה CT ? בתודה מראש על תשובתך.

הסיכוי לריפוי מלא במחלה זו ובשלב זה הם לא מאד גדולים, אבל התגובה המצוינת של נסיגת הגידול כבר לאחר הטיפול הראשון מצביעה על סיכויים מצוינים להעלמות המחלה לאחר כמוטרפיה וניתוח (ניתן לרב לשמר את הרחם כתלות בממצאים בזמן הניתוח). הבעיה היא שבחלק לא קטן מהמקרים המחלה חוזרת לאחר מס שנים מתום הטיפול ואז הסיכוי להצלחת הטיפול קטן יותר. במידה ואת ממוצא אשכמזי חשוב ביותר לעבור יעוץ גנטי אונקולוגי כי אז יש סיכון לקיום גן משפחתי שהנושאות אותו הן בסיכון ללקות בסרטן שד או שחלה בהצלחה

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית