אין להשאיר שדה זה ריק. אין להשאיר שדה זה ריק.


בודק הסימפטומים


פרופ' ליאור לבנשטיין, מומחה לגניקולוגיה ואורוגניקולוגיה

פורום אונקולוגיה גניקולוגית

ברוכים הבאים ותודה על השתתפותכם בפורום ב"גניקואונקולוגיה". בפורום זה נענה על שאלות הנוגעות במחלות ומצבים ממאירים וטרום-ממאירים באברי הרביה בנשים ודרכי הטיפול בהם. כמו כן נשתדל לענות ולהמליץ על הגישה והברור של ממצאים חשודים באגן שטיבם עדיין לא ידוע ודורש המשך הערכה. אנא זכרו שהתשובות אינן מהוות תחליף לייעוץ מסודר על ידי הרופא המטפל שמכיר אתכם ואת הבעיה הרפואית שלכם בצורה הטובה ביותר. בשאלותיכם השתדלו להתמקד בנושאי הפורום, ונצלו את הפורומים הנוספים שמוצעים באתר, למשל בנושא הריון, פריון ואולטראסאונד. בברכה ד"ר אילן אטלס וד"ר אלון בן-אריה.
להמשך...
הודעה חשובה
בפורום זה נענה על שאלות הנוגעות במחלות ומצבים ממאירים וטרום-ממאירים באברי הרביה וצואר הרחם בנשים ודרכי הטיפול בהם.
חיפוש מתקדם
סרטן שחלות
מחבר:סיגל
תאריך:28/5/2006
שעה:10:44
שלום רב,
לאחותי, בת 34 , (רווקה ללא ילדים), גילו סרטן שחלות מפושט (שלב 3) ! לדברי הרופאים מדובר בסרטן נדיר של נשים מבוגרות יותר ושמו seros papillary .
כרגע נמצאת בטיפול כימותראפי שלישי של טקסול וקרבופלטין, ע"מ להקטין הגידולים וכדי להגיע לבסוף לניתוח להוצאת השחלות.
שאלתי היא, מהם סיכויי החלמה מלאה ממצב זה ? והאם ניתן להשאיר את הרחם, במחשבה על תרומת ביצית בעתיד והריון אפשרי....
אגב, באולטרסאונד שנעשה לאחר הטיפול הראשון (בשל בעיית עצירות שנמשכת עד היום), אובחן כי שני הגידולים על השחלות ירדו בכחצי מהגודל שהיה כשאובחנה המחלה וכן נראה ע"י מישוש כי הגושים שהיו בשאר חלקי הגוף קטנו (זאת כמובן לאחר טיפול שני) האם ניתן להבין מכך שהטיפול עוזר והאם מכשור זה אמין ? או שיש לחכות לתוצאות ה CT ?
בתודה מראש על תשובתך.

מחבר:
(ניתן להשתמש בשם בדוי)
אימייל:  
(לתשומת לבך: כתובת האימייל לא תוצג באתר)
מספר טלפון:
כותרת:  
תוכן ההודעה:
אבקש לקבל התראה ב-SMS לסלולרי כאשר מתקבלות תגובות להודעתי זו. (עלות 6 ₪)
הודעה\מחבר
תאריך ושעה
  סרטן שחלות    סיגל 
28/05/06 10:44
שלום רב, לאחותי, בת 34 , (רווקה ללא ילדים), גילו סרטן שחלות מפושט (שלב 3) ! לדברי הרופאים מדובר בסרטן נדיר של נשים מבוגרות יותר ושמו seros papillary . כרגע נמצאת בטיפול כימותראפי שלישי של טקסול וקרבופלטין, ע"מ להקטין הגידולים וכדי להגיע לבסוף לניתוח להוצאת השחלות. שאלתי היא, מהם סיכויי החלמה מלאה ממצב זה ? והאם ניתן להשאיר את הרחם, במחשבה על תרומת ביצית בעתיד והריון אפשרי.... אגב, באולטרסאונד שנעשה לאחר הטיפול הראשון (בשל בעיית עצירות שנמשכת עד היום), אובחן כי שני הגידולים על השחלות ירדו בכחצי מהגודל שהיה כשאובחנה המחלה וכן נראה ע"י מישוש כי הגושים שהיו בשאר חלקי הגוף קטנו (זאת כמובן לאחר טיפול שני) האם ניתן להבין מכך שהטיפול עוזר והאם מכשור זה אמין ? או שיש לחכות לתוצאות ה CT ? בתודה מראש על תשובתך.
הסיכוי לריפוי מלא במחלה זו ובשלב זה הם לא מאד גדולים, אבל התגובה המצוינת של נסיגת הגידול כבר לאחר הטיפול הראשון מצביעה על סיכויים מצוינים להעלמות המחלה לאחר כמוטרפיה וניתוח (ניתן לרב לשמר את הרחם כתלות בממצאים בזמן הניתוח). הבעיה היא שבחלק לא קטן מהמקרים המחלה חוזרת לאחר מס שנים מתום הטיפול ואז הסיכוי להצלחת הטיפול קטן יותר. במידה ואת ממוצא אשכמזי חשוב ביותר לעבור יעוץ גנטי אונקולוגי כי אז יש סיכון לקיום גן משפחתי שהנושאות אותו הן בסיכון ללקות בסרטן שד או שחלה בהצלחה

חיפוש מתקדם