ציפורן חודרנית... נושא כאוב לכולנו

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה

02/06/2002 | 21:01 | מאת: דן

יש לי בעיה עם ציפורן חודרנית ברגל, אתם יכולים להמליץ לי איפה אני יכול לקבל את הטיפול הכי טוב? ועוד דבר, כיצד ניתן למנוע התחלת ציפורן חודרנית ברגל?

08/06/2002 | 10:40 | מאת: ירון

אין אפשרות למנוע את החדירה מאחר והחודרניות יוצרת משינויים במבנה האצבע שיכולה להיות כתוצאה מנעילת נעליים צרות בעיקר בקאזור האצבעות. הדרך היחידה לפתור זמנית את הבעיה זה לפנות לפדיקור שם יוציאו אותה ויכונו אותה לגדילה ישירה. אפשר לעשות זאת באופן עצמאי ע"י השריית המקום למשך רבע שעה במים חמים עם סדון ואז בעזרת צבת לחיתוך צפרניים להוציא את הצפורן ולחתוך אותה. בשום פנים אין לבצע עקירה מאחר והכאבים הם ייסורי תופת אבל הצפורן ממשיכה להיות חודרנית. בכלל שחרור הרגל מלפיתה לוחצת עוזרת מאוד.

מנהל פורום רפואה משלימה