נשירת שיער כתוצאה מחרדה ולחץ נפשי

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה

17/04/2005 | 18:38 | מאת: שלומית

מאז שפוטרתי מעבודתי לפני כ - 3 שנים התחילו שערותי לנשור, בדיקות דם הראו שהכל בסדר והרופא המליץ על טיפול נפשי, האם יש איזשהו תרופה לטיפול בנשירת השיער תודה

17/04/2005 | 23:19 | מאת: טל בלו

שלום שלומית ברפואה הסינית איכות השיער היא תוצאה של איכות הדם. הדם ברפואה סינית הוא בעל איכות כמותית ואיכות תנועתית.לדוגמא-יכול להיות מצב שלמטופל יהיה המוגלובין תקין ולכאורה הוא לא סובל מחוסר דם אבל הדם לא יגיע להזין את הראש והשיער. מתח זה מצב שעלול להוביל לחסר של דם או להתשה של הדם.סימפטומים נוספים של חסר דם יהיו:עצירות,סחרחורות,כאבי ראש לאחר ההנקה,ראייה מטושטשת,עייפות,ציפורניים שבירות,עור יבש. אם את סובלת מחלק מהסיפטומים שהזכרתי הרי שצריך לחזק את הדם ואת ההנעה שלו כלפי השיער.עושים זאת בעזרת צמחי רפואה סינית ודיקור. ברפואה סינית גם משתמשים בפטיש עם שבעה קצוות של מחטים שהמטופל מכה קלות באיזור הקרקפת מידי לילה על מנת לעודד את זרימת הצ'י-האנרגיה באיזור. יש צמח ברפואה הסינית שנקרא he shou wu משמעות השם-מר ח'ה שחור השיער. הצמח נקרא בשם זה מכיוון שמר ח'ה היה עצוב מאוד ,שערו האפיר ונשר. הוא הלך לו על גדות הנחל וראה צמח מיוחד.הוא הכין מהצמח תמצית ושערו חזר וצמח. מאז שמו של הצמח הוא מר ח'ה שחור השיער. את הצמח הזה משלבים בפורמולות של צמחים סיניים לחיזוק השיער. רפואה שלמה טל

מנהל פורום רפואה משלימה