צריכה התייעצות

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

23/07/2014 | 18:18 | מאת: אלינור

שלום ד"ר עקב כאב בטן בצד שמאל של הבטן הופנתי לבדיקת אולטראסאונד בטן עליונה הממצאים של הבדיקה קצת הלחיצו אותי ואם תוכלי לומר לי מה זה אומר הכבד מעט מוגדל , מרקמו אחיד דרכי המרה תוך וחוץ כבדיות אינן מורחבות כיס המרה ללא אבנים,דופן לא מעובה. לבלב בגודל תקין ומרקם אחיד. טחול בגודל תקין ומרקם אחיד כליה ימנית בגודל תקין , פרנכימה שמורה , אין עדות לאבנים . כליה שמאלית בגודל תקין פרנכימיה שמורה , אין עדות להידרונפרוזיס ואין עדות לאבנים האאורטה הבטנית ברוחב תקין רטרופריטונאום חופשי לסיכום ; כבד מעט מוגדל מה הבדיקה אומרת והאם יש מקום לדאגה ?

שלום, הכבד נמצא בצד הימני של הבטן ומעט מוגדל. ממצא לא ספיציפי ולא בטוח שקשור לתלונה. לבריאות.

מנהל פורום רפואת משפחה