מחסור בB12!

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

10/04/2014 | 00:43 | מאת: אורי

שלום, אני בחור בן 38 בריא בד"כ, בבדיקת דם שגרתית התקבלה תוצאה של B12= 166!! התחלתי היום לקחת כדור מתחת ללשון. לאחרונה באמת יש לי הרבה מיחושים בגוף בכפות ידיים ורגליים ובכלל באופן כללי הגוף כואב. דיברתי עם חברה שאמרה שזה נמוך מאד והלחיצה אותי. השאלה היא : האם כבר לא נגרם נזק כלשהו אם זה הגיע למצב של כאבים בגפיים? איך קרה שפתאום התוצאה נמוכה כ"כ? אני אוכל בשר( לא הרבה),ביצים וחלב. ירדתי גם במשקל לאחרונה ללא מאמץ מיוחד לשביעות רצוני, 183/95 שקודם היה 183/102. אודה לתשובה. אורי ( קצת מודאג).

שלום, לכל מעבדה ערכי הנורמה שלה. כך שקשה לי להתייחס לכמה זה באמת נמוך. חוסר בי12 יכול לגרום לנמלולים מהסוג שתארת. מקור הויטמין העיקרי הינו בשר בקר. או שאתה לא אוכל מספיק או שיש בעיית ספיגה, שניתן לעקוף אותה ע"י כדורי מציצה או זריקות. ניתן לתקן את החוסר בקלות. לבריאות.

מנהל פורום רפואת משפחה