פרולול

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

11/04/2014 | 20:44 | מאת: גלי

שלום רב, בת 42. עליי להעביר מצגת במסגרת לימודיי ובשל חרדת קהל קשה, רשם לי הרופא כדורי פרולול והורה לי לקחת כדור אחד כחצי שעה לפני המצגת. עד כמה שאני מבינה, הכדור נועד לטיפול ביתר לחץ דם. באופן כללי לחץ הדם שלי תקין ואפילו קצת נמוך (110/70). רציתי לדעת האם יש סיכון בלקיחת הכדור עד כדי הורדת לחץ הדם לרמה שעלולה להיות מסוכנת. אודה מאוד לתשובתך. בברכה, גלי

שלום לך, פרולול או דרלין שייכים לקבוצת התרופות שנקראות חוסמי רצפטורים מסוג ביטא. תרופות אלה מורידות דופק ולחץ דם, אבל גם יש להם השפעה מוחית. שימושיות כנגד חרדה מהסוג שתארת ובמינון נמוך כשה לא צפויות להוריד דופק ולחץ דם לרמה מסוכנת. בהצלחה.

מנהל פורום רפואת משפחה