איזה תוסף מזון לקחת כדי להתאושש מחולשה/חוסר אנרגיה

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

18/10/2012 | 22:31 | מאת: ערן

אני בן 28 ומתאמן כבר שנה בחדר כושר. בחודשים האחרונים אני מרגיש חלש עד כדי פגיעה בהתקדמות באימונים. אני מתקשה להמשיך להתאמן. אני לא הלכתי לתזונאי אבל אוכל בערך נכון. כלומר אני אוכל את הדברים החשובים שצריכים לאכול בגדול למתאמן שזה: תוסף חלבון, טונה , ביצה , גבינות. ואם לקצר אני מקפיד על ערכי חלבון באוכל שלי ומעט סוכר. אני מודע שאני צריך ללכת לתזונאית שתעזור לי. אני מאשים בחלושה שלי את התזונה האולי לקויה שלי שכן אני מקפיד לא לאכול דברים מסוימים שאולי פוגעים בהתאוששות שלי מתוך חשש להשמין (כי הייתי שמן) ואולי לא מספיק. אני לא יודע. בכל אופן אני שוקל 65 קילו על מטר ו78 סנטימטר וכרגע החלטתי ללכת על תוספי מזון או לפחות קרוב לזה כדי להתחזק. הומלץ בפני שלושה מוצרים שאני מתלבט לקחת : 1. מולטי-ויטמין צנטרום פרפורמנס לצעירים. 2. מגנקוס ספורט - תוסף מגנזיום. 3 קיו 10 - תוסף מזון. איזה מתוכם כדאי לי לקחת על מנת להתאושש בצורה הבריאה ביותר?? המולטי-ויטמין ניראה לי הכי בריא כי זה ויטמינים. והמגנוקס ניראה לי פחות בריא ויותר משהו מסוכן (אולי זה רק השם שלו מפחיד אותי) אם כי הרוקח ממש המליץ לי עליו למרות היסוסיי. את הקיו 10 לא ממש הומלץ לי אם כי הוסבר לי על יכולותיו בקצרה ככה שעליו אני פחות נעול. האם מגנוקס מסוכן לקחת ??? האם המולטי-ויטמין פחות מסוכן??? והאם המולטי-ויטמין יכול לעזור לי במצב רוח ? האם המגנוקס יכול לעזור לי במצב רוח או התחזקות כללית? מה דעתך????

19/10/2012 | 03:07 | מאת: ד"ר אהוד הר-שמש

אין לי שום כוונה לשתף פעולה עם החובבנות הישראלית שמוציאה אותי מהכלים לגבי הרס גוף שיטתי. אם אתה מקצוען לגבי חדר כושר- תעשה את זה עד הסוף- כולל רופא ספורט, פיזיולוג ספורט ודיאטנית ספורט. לקבל ייעוץ דרך האינטרנט בעניין זה גובל בהתאבדות.

19/10/2012 | 10:44 | מאת: ערן

או דיאטנית ספורט?? האם יש בכללית? תודה על תשובתך!! שבת שלום

מנהל פורום רפואת משפחה