בהמשך לשאלתי תשובת צילום לגבי דם בשתן...

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

25/06/2012 | 07:15 | מאת: גלי

בהמשך לשאלתי דם בשתן... קיבלתי תשובה של צילום בטן ריקה פיזור גזים תקין. אין עדות להרחבה פתולוגית של פיתולי מעיים שני צללים סידניים על רקע אגן הקטן מימין-פלי בולטים קרוב לוודאי.אך לא ניתן לשלול אבן בקצה דיסטלי של שופכן ימני. אם אפשר בבקשה הסבר לגבי התשובה ומה צריך להיות המשך הבירור והטיפול? עליי לציין שהכאבים עדיין נמשכים מעיין דקירות ואי נוחות. תודה ויום טוב גלי

29/06/2012 | 00:18 | מאת: ד"ר אהוד הר-שמש

פלבוליטים הם הסתיידויות קטנות שנראות פעמים רבות בצילומים. לעיתים מדובר בהסתיידויות במקום של הזרקה ישנה- כמו חיסון, אנטיביוטיקה בעבר, נוגדי כאב וכו. המפענח כותב שאינו יכול לשלול אבן בצינור השתן, קרוב לשלפוחית זה דורש בהחלט בירור אורולוגי אם עדיין רלוונטי

מנהל פורום רפואת משפחה