סלמונלה A

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

03/03/2002 | 23:46 | מאת: באבי

רציתי לשאול מה זה בדיוק סלמונלה A ומה זה אומר כי אמרו לי שחטפתי את הזיהום הזה ולא ממש הסבירו לי ממה ופתאום התחילו לתת לי איזה 20 בדיקות ואנטיביוטיקות ורציתי לדעת מי מה ולמה... אשמח לקבל תשובה לE_MAIL (ולפרט את הסיפור אם צריך) למישהו שיוכל לתת לי מענה (לפחות חלקי) תודה :-)

05/03/2002 | 09:41 | מאת: ד"ר יעל הס

חיידק הסלמונלה הוא חיידק המזהם מזונות - מקורו בד"כ בצואה (של בעלי חיים כמו תרנגולות או צבים, וכן של בני אדם), והוא עובר משם לאוכל ומתרבה בעיקר במזון שנשאר חשוף לאויר (ידועים זיהומים בבסיסים צבאיים או בטיולים לאחר אכילת מיונז שהושאר בחוץ או מוצרי ביצים אחרים). החיידק יכול לגרום למחלה שלשולית קשה המלווה בחום גבוה, ושלשולים דמיים, ולעיתים הוא פשוט נמצא בצורה שקטה במעיים ולא גורם צרות. הבעייה עם החיידק היא שהוא יודע "להתחבא" בכיס המרה של האדם ושם שום אנטיביוטיקה לא יכולה להזיק לו, ומשם הוא יוצא מדי פעם ומופרש בצואה וגורם לזיהום של אחרים. לכן, לא מקובל לתת טיפול אנטיביוטי למי שאינו חולה ממש, בתקווה שעם הזמן הגוף יצליח לבדו לחסל את החיידק. במקרים בהם יש צורך בחיסול סופי ומוחלט של הסלמונלה (מישהו שלא יכול להסתכן בלשאת חיידק עם פוטנציאל להיות מסוכן - למשל אנשים עם חסר חיסוני או אנשים שעובדים עם מזון) - יש צורך בביצוע ניתוח להוצאת כיס המרה.

05/03/2002 | 22:58 | מאת: באבי

תודה על ההסבר המפורט :-) טוב לדעת סופסוף בערך על מה מדובר...

מנהל פורום רפואת משפחה