שאלה חשובה לגבי חופשת מחלה ע"י רופאת משפחה

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

07/02/2011 | 18:16 | מאת: מ מתל אביב

שלום רב, לשימחתי אינני חולה אך יש לי שאלה ואני זקוק לאינפורמציה כנה ומדוייקת ככל האפשר לשאלתי. בהעדרות אדם מעבודה מהסיבות הבאות: כאב חזה, לחץ דם גבוה, tobacco smoking ובשבועיים האחרונים נוסף סעיף חדש לשלושה: חרדה ודיכאון. כאשר אדם התלונן בפני רופא והרופא שולח אותו לאישפוז בבית חולים ושם במשך יומיים עבר סדרת בדיקות ששללו אפשרות לחולי ושוחרר לביתו. אך בכ"ז הבן אדם שולח אישורי מחלה מרופא המשפחה שלו ואינו מתייצב לעבודה. ושאלתי היא, האם קיים זמן מקסימאלי לחופשת מחלה שרופא משפחה יכול לרשום? ז"א האם רופא משפחה מקופת חולים מסודרת יכול לרשום כל שבוע אישור מחלה במשך חמש שבועות רצופים ויתכן אף יותר? אשמח למענה. תודה

07/02/2011 | 20:25 | מאת: ד"ר שי מזור

את מעסיקה שלה? אנחנו עוסקים כאן בלענות על שאלות ברפואה,, בעיקרון מטופל מגיע לרופא עם תלונה,,,יכול לקבל כשבוע ויותר ,לפי סיבה רפואית אישור מחלה אחרי 90 ימים המטופל מופנה לביטוח לאומי להמשך טפול ,,ויש באמצע כל מיני אפםשרויות,,כמו חופש לאחר אישפוז/מחלה מתמשכת,,המלצה עד חודש ויותר מרופא מומחה,,, הגבול הוא 90 ימים

07/02/2011 | 20:50 | מאת: מ מתל אביב

תודה לך. אני לא המעסיק אבל חלק מצוות שחווה משהו בלתי נסבל ומעוניין לדעת מה החוק במקרים אלה והאם זה אפשרי. אם אפשר מאחר וההודעה אינה רלוונטית לפורום זה וגם בגלל שאיני רוצה להחשף אבקש למחוק את ההודעה. תודה

מנהל פורום רפואת משפחה