איבוד זיכרון בגלל לחץ נפשי ?

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

30/09/2010 | 08:56 | מאת: פולי

אני בן 60 וחזרתי השבוע ממסע בפולין בו עברתי במספר מחנות השמדה . במחנה הראשון ליד מבנה הרצח בגז החלו לי כאבי ראש יתכן בגלל ההתרגשות , הלחץ (קצת בכיתי) החום והשמש שהיה באותה יום . בהמשך כשחזרתי מהשירותים עברתי תופעה של איבוד זיכרון לגבי האנשים שהיו איתי בקבוצה , את אישתי היכרתי אבל אחרים לא . הזיכרון חזר לי תוך כחצי שעה והתחלתי להכיר מחדש את האנשים , ז"א את הדמויות הכרתי אז במעורפל ולאחר מכן הכול הסתדר . הדיבור לא נפגע , הייתי בהכרה מלאה וכו"י . האם התופעה מוכרת וזה בגלל הבכי, החום , הלחץ הנפשי, הטראומה או שעברתי אירוע מוחי למרות שאני לוקח אספרין 100 מ"ג . תודה

30/09/2010 | 09:22 | מאת: ד"ר שי מזור

שלום לך לא יצא לי להיות במסע למחנות ההשמדה למרות שאימי ז"ל היתה במחנה ברגן בלזן המוח שלנו קטן מלהכיל את כל האינפורמציה האיומה שנחשפים אליה במחנות לפי מה ששמעתי אנשים מגיבים בכל מיני צורות ,,,חלק בוכים,,חלק פשוט נאלמים דום ולא מדברים אני רואה בטלוויזיה את הסרטים שהופקו על השואה והראש מתקשה לתפוס ולעעכל אתה יושב מול המרקע ורואה את קור הרוח,הצחקוק בזוית הפה כשיהודי נופל על השלג והנאצי מכוון לעורפו ופשוט יורה,,

30/09/2010 | 09:46 | מאת: ד"ר שי מזור

אני לא חושב שלאספירין יש קשר למה שקרה לך אני חושב שהאנושיות שבך היא שגרמה לכל מה שארע

מנהל פורום רפואת משפחה