כאבים בקרסול-דחוף בבקשה

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

10/11/2009 | 23:22 | מאת: יובל

שלום רב, לפני כחודש נקעתי את רגל ימין במהלך ריצה-(נקע לATFL רגל ימין) מורגש כאב באזור הקרסול,ומעט נפיחות. קיימת רגישות לפני פטישון חיצוני קרסול ימין. סימן מגירה חיובי. צילום קרסול-תקין. בבדיקה סונורגרפית לא הודגמו קרעים ברצועות או גידים של הקרסול. בדיקה-תקינה. בפיוזיוטרפיה: 4 ביקורים. קיבלתי טיפול מנואלי בשיטת מאליגן,וTAPING-עם שיפור משמעותי בROM.הגעתי לטווחים אקטיבים ופאסיבים מלאים ללא כאב. בימים האחרונים אני חש החמרה ספונטנית ללא שינוי בROM. אך חש כאב עז והפרעה תיפקודית. מה לעשות???

11/11/2009 | 22:40 | מאת: ד"ר נצר חירם

אתה מתאר חבלה ממוקדת ותהליך שיקומי מפורט ונכון. יתכן כי ההחמרה שאתה חש לאחרונה נובעת מדלקת מקומית. המלצתי בשלב הראשון היא להתחיל טיפול בנוגדי דלקת NSAID בעיסוי מקומי או בכדורים, חימום מקומי והמשך הפעלה. כמו כן הייתי ממליץ לפנות בהמשך לבדיקת רופא כדי להתרשם שאין מדובר בתהליך המצריך המשך בירור מקיף יותר. בברכה, ד"ר נצר חירם

מנהל פורום רפואת משפחה