מה עושים עם כבד שומני ?, ובקשר לליאוקוציטים ?

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

19/09/2009 | 13:30 | מאת: חנה

שלום רב !!! אני בת 61 , בעבר היו לי טריגליצרידים גבוהים וגם כולסטרול גבוה, כיום אני מאוזנת בעזרת תרופות. אבל למרות זאת עדיין נותר לי כבר שומני, זה מאוד מדאיג אותי, האם כבד שומני זו סכנה לבריאות ?, האם זה יכול להתפתח לשחמת ?, או מחלה ממאירה אחרת ? ודבר שני רציתי לשאול, עשיתי שתי תרביות שתן לאחרונה ואני מאוד מודאגת בקשר ללאוקוציטים, בבדיקה אחת הופיע : URINE-CULTURE NEG.CULTURE SG 1.01 SG LEUCOCYTES UR. 250.00 LEUK./UL NITRITE NEGATIVE PH (URINE) 5.00 PROTEINE UR NEGATIVE GLUCOSE URINE NORMAL MG/DL KETONES NEGATIVE UROBILINOGEN NORMAL MG/DL BILIRUBIN UR NEGATIVE ERYTHROCYTES NEGATIVE SEDIMENT ראה פירוט SEDIMENT RBC 1.00 HPF SEDIMENT WBC 12.00 HPF SED.BACTERIA ++ HPF SEDIMENT MUCOUS ++ HPF SED.HYALIN CAS 1.00 HPF ובבדיקה שנייה הופיע :URINE-CULTURE STERILE CULTURE SG 1.02 SG LEUCOCYTES UR. 25.00 LEUK./UL NITRITE NEGATIVE PH (URINE) 5.00 PROTEINE UR NEGATIVE GLUCOSE URINE NORMAL MG/DL KETONES NEGATIVE UROBILINOGEN NORMAL MG/DL BILIRUBIN UR NEGATIVE ERYTHROCYTES NEGATIVE מודה לכם מראש שנה טובה וחג שמח חנה

20/09/2009 | 22:06 | מאת: ד"ר יעל הס

לויקוציטים בשתן אם התרבית שלילית יכולים לבוא מהפרשות מהנרתיק ובמקרים נדירים מזיהומים שלא ניתן לראות בתרבית רגילה (שחפת למשל אבל זה סופר סופר נדיר וצריך להיות עוד משהו שמרמז על זה - למשל ירידה במשקל, חשיפה לחולי שחפת ועוד). לגבי כבד שומני - זה בעיקר דורש מעקב, תרופות להורדת שומנים ודיאטה. אכן כבד שומנים לאורך זמן עלול לגרום לדלקת כרונית ולהתפתחות שחמת ולכן חשוב המעקב. פעם בשנה אולטרסאונד ובדיקות תפקודי כבד וכו'.

מנהל פורום רפואת משפחה