כאבים במפשעה

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

04/01/2008 | 21:21 | מאת: עירית

אני בת 25 מזה זמן רב יחסית "(כמה חודשים) בלוטות הלימפה שלי ניתנות למישוש- אין ממש נפיחות חצונית אבל בלחיצה קלה ניתן להרגיש 2 בלוטות בכל צד, בימים האחרונים אני חשה כאב במפשעה בצד ימין ובלחיצה על הבלוטה הכאב מתחדד נדמה לי שהבלוטה היא מקורה כאב, אינני יוגעת אם יש קשר אבל אני במעקב עקב ממצא CIN1 ואני חושבת שיש לי כרגע שפשפת קלה וםיטריה (כתוצאה משימוש בתחבושות במחזור) אין לי בלוטות נפוחות בצוואר או בבית השחי- האם עלי לדאוג? האם הממצא שאני מתארת נשמע חשוד? מה יכול לגרום לכאב במפשעה? נפיחות בבלוטת הלימפה במפשעה? אני דיי לחוצה אשמח לתשובה

04/01/2008 | 22:38 | מאת: ד"ר יעל הס

כל דלקת או בעיה בחלק התחתון של הגוף החל מקצות האצבעות ועד לאיברי המין יכולה לגרום בהמשך להתנפחות של בלוטות במפשעה. שפשפת ופטריה בהחלט עלולים לגרום למה שאת מתארת. הייתי ממתינה איזה שבוע-שבועיים ואם זה לא חולף הייתי ממליצה להבדק ע"י רופא המשפחה.

מנהל פורום רפואת משפחה