אלרגיה לתרופות

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

28/03/2000 | 14:46 | מאת: מיכל

אבקש לדעת איזה תרופות וסוגי תבלינים אסורית למי שיש לו בעיית J6PD.

28/03/2000 | 21:17 | מאת: צוות האתר
שלום מיכל, מחלת G6PD הינה מחלה בה ישנו פגם בחלבון המצוי בתוך כדוריות הדם האדומות, חסר חלבון זה אינו מפריע לתפקוד היומיומי של החולים אך בחשיפה לחומרים שונים יכול להביא להרס של כדוריות דם אדומות וכתוצאה מכך לאנמיה. החומרים אליהם אסור להחשף כוללים: פול תרופות כגון: אספרין, תרופות שונות נגד מלריה, תרופות לבביות כגון פרונסטיל, קינידין, תרופות שונות על בסיס סולפה, ותרופות נוספות שתוכלי למצא בטבלה הבאה: http://rialto.com/g6pd/table2.htm ( אם יש לך שאלה על תרופה ספציפית אל תהססים לשאול). בנוסף לתרופות ולפול חולים ב- G6PD יכולים לחוות התפרצות של המחלה בעקבות זיהומים שונים חיידקיים ויראלים או אחרים. אפרת.
10/01/2002 | 14:19 | מאת: חגית

אחות ביה"ס אמרה לי דבר שלא ידעתי- בני הוא G6PD ואמרה לי שאם יצרך פעם לעבור ניתוח או יתאשפז לוודא שלא ישתמשו ביוד. כמויות גדולות של פולידין או בטאדין עשויות לגרום לשוק. לא ידעתי זאת וזה לא מוזכר בחומרים האסורים שראיתי עד כה - האמנם?

25/06/2014 | 12:37 | מאת: איריס 121

השאלה הספציפית היא : האם מותר לG6PD לקחת יוד ?? האם מותר לקחת תוספי מזון עם יוד ?

מנהל פורום רפואת משפחה