בחילות, לחץ נפשי ודיכאון

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

27/11/2007 | 23:11 | מאת: אור

שלום, אני בת 26, פעילה גופנית ואוכלת בדר"כ בריא, שונאת בשר ויש לי אנמיה(המוגלובין9). אני שוקלת 50 ק"ג, אחוזי שומן 17. לפני כשמונה חודשים אבי נפטר מסרטן, מאז התאבון שלי פחת, אמנם יש רעב אך אין חשק לאכול. כשאני אוכלת יש לי בחילות, תחושה שהאוכל לא מתעכל ובא לי להקיא. בנוסף ואולי בעקבות הבחילות אני לא מצליחה להרדם. סיימתי תואר ראשון בחינוך גופני וכעת אני נרשמרת ללימודי תואר שני, אני עובדת בעבודה חדשה ומרגישה שסיום הלימודים, תחילת לימודים ועבודה חדשה, זוגיות חדשה וכדומה גורמים לי ללחץ נפשי. בנוסף יש את העצבות על מות אבי. המצב הזה מתיש אותי, כי אני לא מצליחה לאכול או לישון טוב וכך אני חלשה עוד יותר. מה עושים? האם יש טיפול תרופתי ללא מרשם עבור תופעת הבחילות? האם כדאי לעבור בדיקה? ואם כן איזה ואיפה ולאיזה רופא יש לפנות. בברכה, אור.

28/11/2007 | 10:07 | מאת: ד"ר יעל הס

נראה לי שמה שאת באמת צריכה זה תמיכה נפשית ודרכים להתמודד עם מתחים ולחצים. כמובן שיש מקום להעלות את ההמוגלובין, בעזרת תוספת של ברזל. כדאי לנסות לפנות ליעוץ פסיכולוגי. בחלק מהמוסדות האקדמיים קיימות יחידות לעזרה לסטודנטים בהתמודדות במתחים ולחצים ואת יכולה לנסות ולפנות לשם.

מנהל פורום רפואת משפחה