נושא של כבד שומני - המשך התכתבות ויעוץ

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

25/12/2006 | 10:03 | מאת: זאב

כתבתי בעיקבות גרד שנימשך חצי שנה שלח אותי הרופא לבצע us בטן להסיר את הספק של לימפומה. בתוצאה נירשם: כבד - בעל החזר הדים גבוהה מתאים להסננה שומנית דיפוזית - מה הכוונה ולאן התוצאות מכוונות ? כיס מרה, דרכי מרה, - תקין לבלב - מוסתר ע"י גזים . האם יש כאן בעיה ? כליות + טחול - תקין בלוטות לימפה : רטרופרוטנאום מוסתר ע"י גזים. מה המשמעות ? האם יש כוונה שיש בעיית לימפומה ? לאיזה כיוון צריך לבדוק ואו לטפל אם צריך ? בהמשך להלן חלק מתשובת בדיקות הדם הקשורים לדעתי (הלא מקצועית) עם הכבד סוג הבדיקה BIOCHEMISTRY GLUCOSE 89.4 ALK PHOSPH 96 total protein 7.74 ALBUMIN 4.3 GLOBULIN 3.41 URIC ACID 5.49 CALCIUM 9.3 GOT(AST) 17 Creatine Kinase 97 IRON 73.6 FOLIC ACID 2.1 VITAMIN B-12 300 TRANSFERRIN 244 FERRITIN 66 ================================================ דר שי מזור כתב לי המימצא היחיד בבדיקה הוא של כבד שומני שזה תאי כבד שבתוכם מצטבר שומן ושמקורו רמות גבוהות של שומנים בדם או עודף משקל או אלכוהוליזם הלבלב אינו קשור לבלוטות לימפה ולכן גם אם הוא מוסתר אין בכך דבר האזור שמאחורי הקרום שמצפה את המעיים (הפריטוניאום) לא ניתן לצפיה עקב רבוי גאזים אין בתשובה הזאת איזשהו מימצא שמתייחס לאפשרות של לימפומה מה שכן יש זה כבד שומני שאינו קשור ללימפומה אבל שכן קשור לעודף משקל ו/או שומנים גבוהים בדם ו/או סכרת ו/או אלכוהול האם אתה סובל מהבעיות שהיזכרתי כאן? ======================================================== תשובתי לשאלתו אני בן 52 וכפי שאתה ראית אין חריגות בבדיקות הדם בנושאי הכבד. כולסטרול 201 טרגולציטים 100 LDL 130 HDL 56 סוכר 95 לפי הנתונים אין לי סוכר ואין לי שומנים (בדיקות בספטמבר 2006) ובכפוף לכך שאין בעיות בדם בבדיקות שנוגעות בכבד. אז למה לדעתך ??? תודה

27/12/2006 | 09:30 | מאת: ד"ר יעל הס

כבד שומני אינו תמיד כרוך בשומנים גבוהים בדם. הסיבות לא תמיד ברורות. לפעמים זה כן קשור להשמנת יתר. עניין הגזים הוא שהאולטרסאונד לא יכול לראות תמונה בבהירות אם יש עודף גזים במעי (דבר שהוא נפוץ). לפעמים, אם יש צורך בהמשך הבירור - נותנים טיפול נגד גזים למספר ימים ואז חוזרים על האולטרסאונד.

מנהל פורום רפואת משפחה