2 שאלות - מערכת העיכול

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

30/10/2005 | 07:43 | מאת: אבי

1. לעתים יש לי יחד עם הצואה (כשהיא מימית) קצף. האם זה בעייתי או סימן למשהו ? 2. המושג Coffee Gruond, האם מתייחס רק לפליטה דרך הפה או גם בצואה, לעתים בניגוב יש על הנייר חתיכות קטנות שחורות (ככה נראה לי הצבע) כמו גרגירי פרג קטנים מאוד. האם זה בעייתי על מה מרמז והאם נדרשת בדיקה נוספת ? תודה רבה

30/10/2005 | 17:32 | מאת: ד"ר יעל הס

30/10/2005 | 17:34 | מאת: ד"ר יעל הס

צואה מימית יכולה להיות גם קצפית במיוחד אם היא שומנית (תת ספיגה בגלל מעבר מהיר במערכת העיכול). אם זה חוזר על עצמו יותר מדי צריך לברר למה יש תת ספיגה. COFFEE GROUND מתייחס אך ורק לתיאור נוזל הקאה או תוכן קיבה ולא לצואה. חתיכות קטנות שחורות בצואה זה כנראה ממשהו שאכלת ולא מרמז על דימום או בעיה אחרת.

מנהל פורום רפואת משפחה