ניתוח ציפורן חודרנית

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

25/03/2004 | 17:22 | מאת: חיפאית

שלום, לפני 3 ימים עברתי טיפול בציפורן חודרנית בבוהן הרגל (הורידו לי את כל הציפורן) הרופא שם לי מן פלסטר קטן (בדמוי תחבושת)ישירות על הבשר ואז עטף לי את האצבע עם תחבושת רגילה. לאחר יממה , הייתי צריכה להחליף תחבושת , ישבתי עם מים +פולידין 3 שעות ורק אז התחבושת העליונה ירדה והפלסטר הקטן שנמצא ישירות על הבשר פשוט לא יורד. ניסיתי למשוך בעדינות וזה כאב לי בצורה איומה והתחיל לדמם. אני יודעת מנסיון עבר שהאחיות בקופת חולים שלי פשוט מושכות את התחבושת מה שהביא לי פעם הקודמת כמעט להתעלף מכאב, לכן אני מאוד חוששת להגיע אליהם ולעבור זאת שוב. מה אני יכולה לעשות לבד ובעדינות כדי להוריד את הפלסטר הזה? תודה ויום טוב!

25/03/2004 | 17:53 | מאת: ד"ר יעל הס

הרבה סבלנות, להשרות את הרגל בקערה עם מים פושרים וסבון עדין (אפשר למשל סבון תינוקות), ולאט לאט זה ירד.

מנהל פורום רפואת משפחה