מחלת הסלמונלה

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

13/10/2003 | 20:28 | מאת: רינת

שלום, הייתי רוצה לדעת מהיא מחלת הסלמונלה? שאלתי מופנית לרופא.

15/10/2003 | 11:14 | מאת: ד"ר יעל הס

סלמונלה אינה מחלה אלא חיידק, שמזהם מזון. הוא יכול להמצא בתרנגולות והפרשותיהן, במים מזוהמים ובצואה של בני אדם, ומוצא דרכו דרך ידיים מזוהמות למוצרי מזון (אוהב מאד מיונז למשל). החידק מתרבה במערכת העיכול ועלול לגרום לזיהום חריף - שלשולים דמיים, חום, כאבי בטן, והוא גם יודע "להתחבא" בכיס המרה ולכן טיפול אנטיביוטי במחלה לא מחסל אותו לגמרי והוא עלול לחזור. בתינוקות שמקבלים זיהום בחיידק המחלה עלולה להיות מסוכנת יותר - גם בגלל סכנת התייבשות משלשולים וגם בגלל החום והמחלה הנלווית ולכן מטפלים באופן אגרסיבי, כך גם במבוגרים בהם המחלה קשה. בשאר האנשים, שסובלים מהזיהום שמתבטא "רק" בשלשולים, עדיף לתת למחלה לעבור לבד, אחרת החיידק מפתח עמידות לאנטיביוטיקה, וממשיך להיות מופרש בצואה ולזהם אחרים. במקרים של "נשאות" של החידק - כשהוא "מתחבא" בכיס המרה ומשם מופרש כל הזמן לצואה - מבצעים ניתוח כריתת כיס מרה ובכך מחסלים את מקור הזיהום.

מנהל פורום רפואת משפחה