אין להשאיר שדה זה ריק. אין להשאיר שדה זה ריק.
לסובלים מפצעים בפה (אפטות): מתי מופיעה אצלך פצע בפה?
  כשאני לחוץ או חרד
  כשאני עושה דיאטה
  כשאני אוכל מאכלים חומציים כמו פירות הדר
  כשאני לא שומר על היגיינה בחלל הפה
  כשאני חולה
      תוצאות
פרופ' אלי זלצשטיין, קרדיולוג ילדים

טסטוסטרון לגברים

רמת טסטוסטרון נמוכה מובילה לירידה בחשק המיני, במסת השריר וביכולת האינטלקטואלית. אז כיצד מטפלים בתופעות האלה? צרכנות רפואית

מאת: יעל פומרנץ, כתבת doctors, 18/03/10

הטסטוסטרון, הורמון המין הזכרי, ידוע כאחראי על תפקודם המיני של הגברים. החל מגיל 30-35, נוצרת ירידה הדרגתית ואיטית ברמת הטוסטסטרון של הגבר והנתונים מראים כי 3%-5% מהגברים מעל גיל 40, סובלים מירידה בטסטוסטרון, המשפיעה על תפקודם המיני (איכות ותדירות הזקפה). בפועל, מתברר כי היקף הבעיה רחב יותר. פרופ' יוזה חן, מנהל המרפאה לבריאות מינית, במחלקה האורולוגית, מרכז הרפואי ת"א ע"ש סוראסקי, מסביר כי "הורמון הטוסטסטרון אחראי לא רק על התפקוד המיני של הגבר, אלא גם על החשק המיני, ולכן הנתונים עולים וכ-10%-12% מהגברים מעל גיל 40 סובלים מהבעיה".

ירידה באיכות החיים

"בשנים האחרונות הוכח כי הירידה בטסטוסטרון פוגעת בתפקודים נוספים אצל הגבר מלבד התפקוד המיני, כגון: ירידה ביכולת האינטלקטואלית, ירידה בכושר העבודה, ירידה במסת השריר הפעיל בגוף ואף העצמות מאבדות מהחוזק שלהן וניכרת עלייה במקריי האוסטיאופורוזיס", אומר פרופ' חן. "אחת המחלות הנוצרות במצב זה מכונה 'תסמונת מטבולית', אשר לרבים מתסמיניה שותף הטסטוסטרון: השמנת יתר, לחץ דם גבוה, בעיות לב ובעיות איזון שומנים".

מחקרים של השנים האחרונות קובעים כי חשוב לשמור על רמת טסטוסטרון נורמאלית ואחידה. הטיפולים בבעיה כבר מזמן חצו את העיסוק רק בהיבט התפקוד המיני של הגבר ומתייחסים לכל אותם היבטים המשפיעים באופן שלילי על איכות חייו. המודעות הגוברת לנושא, החלה להביא לעלייה בשימוש בטסטוסטרון בגברים מגיל 40.

עלייה ברמת הטוסטסטרון

על אף שנטען בעבר כי מתן טסטוסטרון יכול לגרום לסרטן הערמונית, כיום, המחקרים מוכיחים שאין זה נכון. "מתן טסטוסטרון לא מעלה סיכון לחלות בסרטן ואף ניתן לגברים אשר סבלו בעבר מסרטן הערמונית והחלימו, היות ואין חשש מהתפרצות חוזרת של המחלה" אומר פרופ' חן. לדבריו, "כיום ישנם מספר דרכים בהם ניתן לקבל את ההורמון, העיקריות ביניהן הן: זריקות, משחות מקומיות ומדבקות".

פרופסור חן מבהיר כי "ישנן זריקות אשר השפעתן היא מחזורית, כלומר לאחר שהגבר מקבל זריקה עולה רמת הטסטוסטרון ואז בהדרגה הולכת ויורדת, תוך טווח זמן של כשבועיים-שלושה יש צורך בזריקה הבאה ושוב עולה רמת הטוסטסטרון לזמן קצר ומתחילה לרדת. השפעה מחזורית זו מייצרת תופעה המכונה 'סינדרום רכבת הרים' המלווה בתופעות לוואי כגון עלייה באגרסיביות, עלייה בעצבנות ועלייה בחשיפה להתקפי לב". בכדי למנוע סינדרום זה, בשנים האחרונות, מנסים לשמר על רמה נורמאלית באופן יומיומי על ידי השימוש במדבקות ומשחות.

טיפול חדש נותן מענה נוסף לבעיה. חברת באייר שרינג השיקה לאחרונה את זריקת הנבידו, אשר ניתנת אחת לשלושה חודשים בלבד, מחזירה את רמות הטסטוסטרון לטווח הנורמלי ומיצבת אותו לאורך זמן. פרופ' חן מבהיר "כיום טיפול זה נחשב לטוב יותר על מנת להחזיק רמה קבועה ונורמאלית של הורמון הטסטוסטרון. בטיפול בנבידו נמצא שתופעות הלוואי נמוכות, הטיפול מחזיק רמה גבוהה של טסטוסטרון ומונע את הצורך בזריקות תכופות כל שבועיים-שלושה".

כאמור, הנבידו ניתן אחת לשלושה חודשים כטיפול לטווח ארוך, ומונע תנודות קיצוניות של רמות הטסטוסטרון בדם. השיפור ברמות הטסטוסטרון בגוף מתחיל יום אחד לאחר ההזרקה ומשתחרר בהדרגה במשך שלושה חודשים.

בואו לדבר על זה בפורום אורולוגיה.




שתף את הכתבה ב:
פורום אורולוגיה


ד"ר עמוס נאמן
ד"ר עמוס נאמן
ד"ר עמוס נאמן הוא בוגר הפקולטה לרפואה בטכניון, חיפה, אשר סיים בשנת 1997 בהצטיינות. לאחר מכן התמחה באורולוגיה כירורגית במחלקה האורולוגית בבית החולים כרמל, חיפה, שם ביצע ניתוחים רבים, והדריך אחיות וסטודנטים לרפואה מהארץ ומארה"ב. בשנת 2005, נסע לארה"ב, להתמחות באורולוגיית ילדים וניתוחים לפרוסקופיים בבית החולים Thomas Jefferson שבפילדלפיה ובבית החולים Dupont בווילמינגטון. תחומי עיסוק: • מומים מולדים בדרכי השתן: הרחבת אגן כליה, ריפלוקס של שתן, מערכות כליה כפולות. • מומים ובעיות במערכת המין הזכרית והנקבית: אשכים תמירים, "מים" באשכים (הידרוצלה) ובקעים מפשעתיים בילדים, עקמת הפין ופין שקוע, מומים חיצוניים בדרכי המין הנקבית (שפתיים מחוברות). • היפוספדיאס (פתח השופכה אינו בקצה העטרה). • מחלות זיהומיות הקשורות בדרכי השתן והמין: זיהומים חוזרים, דלקות כליה, נגעים עוריים באיברי המין. • הפרעות בהטלת שתן: הרטבת לילה (Nocturnal enuresis), הרטבת יום והפרעות משולבות. • ניתוחים לפארוסקופיים זעיר פולשני: אשכים תמירים תוך בטניים, תיקון היצרות מעבר אגן כליה - שופכן. השכלה: לימודי רפואה - 1990-1997 בוגר הפקולטה לרפואה בטכניון, חיפה בהצטיינות. התמחות - 1998-2006 התמחות באורולוגיה כירורגית, במחלקה האורולוגית בבית חולים כרמל, חיפה. תת התמחות - 2006 תת התמחות בארה"ב באורולוגיית ילדים וניתוחים לאפארוסקופיים, בבית החולים Thomas Jefferson שבפילדלפיה וב-A. I DuPont hospital for children, הנמצא ב-Wilmington, Delaware. עבודות מחקר - 2004 עבודות מדעי היסוד במכון וייצמן. במהלך השנים, הציג ד"ר נאמן עבודות מחקר רבות בכנסים בארץ ובחו"ל, ואף זכה בפרסים רבים. כמו כן, פרסם עבודות בכתבי עת אורולוגיים מהמובילים בעולם. כיום עובד כרופא אורולוג בכיר בבית חולים מאיר בכפר סבא. ד"ר נאמן עובד בהסדר חברות ביטוח פרטיות, כללית מושלם, לאומית זהב, ניתוחים דרך כל חברות הביטוח הפרטיות, מכבי זהב, כללית מושלם ולאומית זהב. לבירורים ניתן להתקשר 054-9292865 או בפקס 077-7575308.
חיפוש מתקדם
הודעה\מחבר
תאריך ושעה
23/04/13 18:41
  שלום רב    משה 
23/04/13 18:36
  נפיחות בשק האשכים    צפוני 
23/04/13 13:53
23/04/13 13:15
  כליה הידרונפרוטית    שואלת 
22/04/13 22:22
22/04/13 20:44
  שאלה בבקשה     מוטי 
22/04/13 15:50
22/04/13 14:42
  התייעצות    אבי 
21/04/13 15:15
21/04/13 01:45
20/04/13 23:12
  בדיקה    ortal 
20/04/13 21:39
  בעיות במתן שתן    ינב 
20/04/13 19:32
  איבר המין קטן מידי     רוסתיק 
19/04/13 17:41
  לא עבד האתר רגע    נסיון 
19/04/13 16:09
125 124 123 122 121 120 119 118 117 116 115     הקודם    
חיפוש מתקדם
התכנים המופיעים באתר נועדו לספק אינפורמציה בלבד ואינם בגדר עיצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה. נא לעיין בתנאי השימוש באתר.