טיפ שבועי: צום יום הכיפורים

(0)
לדרג

כיצד להתכונן לצום, מה כדאי לשתות, ממה להימנע ומה לאכול לאחר שבירת הצום. כל ההמלצות - לקראת הצום ביום הכיפורים

מאת: סיגל פרישמן

צום יום הכיפורים, נעשה ממניעים דתיים ומאפשר למשך יממה להימנע מהעיסוק האינסופי באוכל ולהתמקד ברוח.

^^להלן טיפים לקראת הצום:^^

בארוחה המפסקת, מומלץ שלא לאכול כמויות גדולות. ארוחות גדולות מדי אינן מקלות על הצום, נהפוך הוא - הן יכולות לגרום לנו לרעב וצמא מוגברים. גופנו יכול לאחסן כמויות מוגבלות של פחמימות והעודף הופך לשומן אשר אין לו תרומה להקלת הצום, אלא דווקא לעודף משקל.

רצוי לחלק את הארוחות ל-3-4 במהלך יום זה.

רצוי לא להרבות בתבלינים ומלח.

במשך היום ובעיקר בארוחה המפסקת מומלץ לאכול פחמימות מורכבות ומלאות, ובעלות אינדקס גליקמי נמוך.

חשוב לכלול חלבון כלשהו ושמן בכמות מוגבלת בכל אחת מהארוחות.

מומלץ להימנע מאלכוהול.

מומלץ להפחית את כמויות הקפאין כבר יומיים שלושה לפני הצום על מנת למנוע כאבי ראש.

^^המלצות לשבירת הצום:^^

בשלב ראשון - חשוב לשתות נוזלים עם פחמימות זמינות. לדוגמה - תה/קפה/משקה דיאט + פרוסת עוגה/לחם קל או קרקרים עם גבינה, ריבה ודבש.

בהמשך - רצוי לאכול ארוחה קלה כדוגמת ארוחת בוקר: ביצה קשה, סלט ירקות, גבינות, לחם קל וכד'. לקנח בפירות ו/או יוגורט.

הארוחה המפסקת והארוחה של הפסקת הצום אינן צריכות לספק את כמויות האנרגיה ורכיבי המזון שנגרעו במהלך הצום.

בואו לדבר על זה בפורום תזונה קלינית.

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום