אוזני המן: פרג או שוקולד?

(0)
לדרג

מיוחד לחג פורים: הכירו את הערכים התזונתיים באוזני המן וכמובן את הערך הקלורי במילויים השונים: פרג, שוקולד, חלבה, תמרים ואגוזים

מאת: סיגל פרישמן

בחג פורים נהוג לאכול אוזני המן המכילים מגוון מילויים טעימים ומשמינים כמו שוקולד או תמרים. רוב הקלוריות של אוזן המן הן מהבצק שעשוי מקמח לבן, הנחשב לאחד ממרכיבי המזון המשמינים. ממוצע קלורי של אוזן המן אחת על מילוייה השונים 150-200 קלוריות ליחידה. הבצק הפריך מוכן בדרך-כלל ממרגרינה. חשוב לדעת כי מרגרינה הינה שומן נוזלי שהוקשה, ועל כן היא מכילה חומצות שומן רוויות מסוג טרנס, שאינן מומלצות לבריאות הלב. עדיף להכין את הבצק משמן במקום ממרגרינה. כמו כן, קיימות היום בשוק מרגרינות שאינן מכילות "טרנס"; ניתן לבדוק זאת על האריזות.

המילויים הנפוצים

פרג: עשיר מאד בסידן. ב-100 גרם פרג יש 1,500 מ"ג סידן, אך גם 530 קלוריות.

חלבה: עתירת שומן וסוכר, מכילה גם היא סידן. ב-100 גרם חלבה יש 75 מ"ג סידן ו-500 קלוריות.

אגוזים: מומלצים כמפחיתי סיכון להתפתחות מחלת לב בשל תכולת ויטמין E וחומצות שומן חד בלתי רוויות. 100 גרם אגוזים מכילים כ-650 קלוריות.

תמרים: מכילים הכי פחות קלוריות - כ-290 קלוריות ל-100 גרם. תמרים מכילים סיבים תזונתיים המסייעים לפעילות מערכת העיכול.

שוקולד: לאחרונה אנו עדים להמלצות לצרוך שוקולד מריר המכיל 70% מוצקי קקאו בשל תכולת הפוליפנולים שבו, המסייעים למניעת תחלואת לב. אך מכיוון שב-100 גרם יש כ-500 קלוריות, לא מומלץ להגזים בצריכתו.

כידוע בנושאי האוכל - אכילה מודעת של כמויות מדודות, תספק את התועלת ללא הנזקים.

סיגל פרישמן היא מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה בביה"ח בילינסון.

בואו לדבר על זה בפורום תזונה קלינית.

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום