קבל עכשיו, שלם אחר כך

(0)
לדרג

זריקת אפידורל במהלך לידה מאריכה את הלידה ב- 25 דקות בממוצע, כואב אבל פחות

מאת: נהוג לחשוב כי זריקת אפידורל (מעבר להשפעותיה הרצויות לשיכוך כאבים) מאריכה את השלב השני של הלידה ומעלה את הסיכון לניתוח קיסרי, מחקר חדש מגלה שהאמת היא אי שם באמצע.

הטענות העיקריות העומדות נגד השימוש בזריקת אפידורל לשיכוך כאבים בלידה כוללות: הארכת הלידה הנגרמת כתוצאה מהזריקה, והסיכוי הגבוה יותר לניתוחים קיסריים. מחקר חדש שבדק עובדות אלו מצא כי הזריקה אכן מאריכה את הלידה ב- 25 דקות, אך לא גורמת להעלאת הסיכוי לניתוח קיסרי. המחקר התפרסם בכנס מאי 2000 של: American College of Obstetricians and Gynecologists.
המחקר התבצע ב- Tripler Army Medical Center בהונלולו ,הוואי. בבית החולים הזה בשנת 1993 לא היתה אפשרות לשימוש בזריקת אפידורל בלידות. ברגע שהוכנסה הזריקה לשימוש עלה מספר המשתמשות בזריקה באופן משמעותי, ללא כל שינויים אחרים בהתליך הלידה בבית החולים. החוקרים השוו 507 נשים בתקופה בה לא היה שימוש באפידורל עם 581 נשים בתקופה בה אפידורל היה בשימוש, התוצאות הראו כי לשיכוך כאבים זה היו מעט מאוד השפעות על הלידה.
החוקרים מצאו כי השלב השני של הלידה (השלב בו העובר יוצא אל אוויר העולם) היה ארוך יותר בקבוצה שקבלה את זריקת האפידורל. בקבוצה שילדה ללא הזריקה השלב השני ערך 0.7 שעות, לעומת 1.1 שעות בקבוצה שקבלה את הזריקה. אחוז הניתוחים הקיסריים היה 15 אחוזים בשתי הקבוצות. המשתנה היחיד בו היה הבדל בין שתי הקבוצות היה השימוש בוואקום או מלקחיים. לפני השימוש בזריקת האפידורל ב- 9 אחוזים מהלידות היה צורך בשימוש במכשור מסוג זה לקדם את הלידה. זאת לעומת ב - 14 אחוזים מהלידות היה שימוש במכשור זה בקבוצה שקבלה את זריקת האפידורל.
מחקר זה מעלה שאלות רבות בקשר לאמינותו כיוון שקיימים גורמים רבים אשר יכלו לגרום לשינוי התוצאות בין שתי התקופות. אך כיוון שלא ניתן לחלק את היולדות לקבוצות רנדומליות בהם חלק מהן יקבלו זריקת אפידורל וחלק לא, אין דרך אחרת לבדוק נתונים אלו. יתכן שלשאלות אלו לעולם לא תמצא תשובה חד משמעית.

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום